Aktualno
StoryEditor

Pula: Potpisani ugovori za projekte vrijedne 100 milijuna kuna

27. Srpanj 2018.

Danas su u Puli svečano potpisani ugovori za četiri projekta na području Županije u vrijednosti 100 milijuna kuna, od čega je 49 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. Sredstva će ići na projekte održivog razvoja Donjeg Kamenjaka, održivo upravljanje Limskim zaljevom, te kupovinu autobusa i izgradnju hospicija u Puli.

Ugovore o ovom projektima potpisali su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, župan Valter Flego, gradonačelnik Pule Boris Miletić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric, biskup Porečke i Pulske biskupije mons. dr. Dražen Kutleša te Igor Škatardirektor Pulaprometa d.o.o.

>>>FOTO: Uniline svečano otvorio novo poslovno sjedište u Puli

Na sastanku sa županom Flegom i gradonačelnikom Miletićem ministrica je razgovarala o provedbi mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) čiji je korisnik urbano područje grada Pule kojemu je za provedbu mehanizma na raspolaganju 23,5 milijuna eura, zatim o mogućnostima koje nudi Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata te o mogućnostima financiranja projekata u novom programskom razdoblju nakon 2020.

>>>Lesnina otvara prodajni centar u Puli, zapošljava 150 ljudi

Ministrica Žalac tom je prilikom zahvalila županu i gradonačelniku na pozivu te pohvalila suradnju, a posebno istaknula uspješnost Istarske županije u povlačenju EU sredstava: „Do sada je u okviru financijskog razdoblja 2014.-2020. ugovoreno 103 milijuna eura iz EU fondova za 200 projekta u okviru operativnih programa te više od 51 milijun eura iz Programa ruralnog razvoja“.

>>>Maričić: Sveučilište u Puli uskoro otvara veliki 3D laboratorij

Osim toga, ministrica se osvrnula i na novi paket zakona koji je Vlada jučer uputila u saborsku proceduru te istaknula: „Donošenjem novih zakona, pojednostavljenjem procesa, redovitim ugovaranjem i raspisivanjem novih natječaja, osigurat ćemo ravnomjeran regionalni razvoj svih krajeva Hrvatske vodeći računa o specifičnostima svakog područja kako bi se osigurao oporavak i razvoj svih gospodarskih potencijala.“

Potpisani su ugovori za sljedeće projekte:

  1. ORKA-Održivi razvoj značajnog krajobraza Donji Kamenjak i medulinski arhipelag, Javna ustanova Kamenjak -
  2. Limski zaljev-Održivo upravljanje zaštićenim područjima, Općina Vrsar
  3. Nabava SPP autobusa i izgradnja SPP punionice, PULAPROMET d.o.o. za prijevoz putnika
  4. Izgradnja ustanove za palijativnu skrb - Hospicij u Puli, Porečka i Pulska biskupija

19. travanj 2024 05:05