16. rujan 2018.

Puli vojni dronovi umjesto dronogradilišta

Nekad političari peru prozore sjekirom. No ovog četvrtka na sjednici Vlade u Puli terminalni će problem Uljanika rješavati aspirinom.

Plenković i Krstičević Puli donose centar Hrvatske vojske, koji će zapošljavati oko 150 osoba. Zapošljavao bi i više da nije riječ o jedinici za upravljanje bespilotnim letjelicama, koja, dakle, ne treba pilote. Tako je i vuk sit i koze na broju.

>>>Hrvatska nabavlja ‘poljoprivredne i obrambene’ dronove

Pulski gradonačelnik Boris Miletić nedavno je izjavljivao da vojska i turizam ne idu zajedno, ali čini se da je u varijanti ‘jedinice dronova‘ promijenio stajalište. No dronovi bi mogli riješiti i više od 150 radnih mjesta, samo kad bi Hrvatska bila ambicioznija država i kad bi se odvažila ne samo ‘voziti‘ dronove iznad Pule nego proizvoditi ih u prostorima sadašnjeg brodogradilišta. Pa zašto Uljanik ne bi postao – dronogradilište?


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]