Aktualno
StoryEditor

Pupovac: Sada je glavno da Agrokor ne kolabira

05. Svibanj 2017.

Nakon razgovora s predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović o aktualnoj političkoj situaciji, Vladimir Bilek u ime Kluba nacionalnih manjina istaknuo je da ne podržavaju održavanje izvanrednih parlamentarnih izbora jer je potrebna stabilna Vlada, nezavisni zastupnik Željko Glasnović rekao je da će odluku donijeti kada bude imao sve potrebne informacije i da će potporu uvjetovati rješavanjem statusa pripadnika HVO-a i omogućavanjem većeg utjecaja dijaspore, a Milorad Pupovac (SDSS) kako je Hrvatskoj potrebna demokratski usmjerena većina, ocijenivši da se novim izborima ne bi ništa bitno promijenili, a izgubili bismo vrijeme i novac.

>>>Dodig nakon konzultacija kod Predsjednice: Podržavamo Vladu

U izjavi novinarima Bilek je naglasio kako je Hrvatskoj potrebna stabilna vlada da se ne bi produbljivali postojeći problemi, usporile investicije i povlačenje novca iz europskih fondova. No, dođe li do prijevremenih izbora, mi smo za njih spremni, dodao je.

‘Kolateralna žrtva

Nezavisni zastupnik Željko Glasnović izjavio je kako je on kolateralna žrtva "ove složene situacije", dodavši kako su pregovori u tijeku.  "A vi ste ovdje kao neki streljački vod", rekao je novinarima. Glasnović je najavio da će odluku donijeti kada bude imao sve potrebne informacije, rekavši da će potporu Vladi uvjetovati rješavanjem statusa pripadnika HVO-a, omogućavanje većeg utjecaja hrvatskoj dijaspori.

Milorad Pupovac (SDSS) rekao je kako je Hrvatskoj potrebna demokratski usmjerena većina i da oni tome nastoje pridonijeti. Dodao je kako više od dvije trećine saborskih zastupnika ne želi nove izbore, jer ne bi ništa bitno promijenili, a izgubili bismo vrijeme i novac.

>>>Petrov: Plenković me izigrao, danas je po meni Vlada pala

- Andrej Plenković i ja radimo na istom poslu da Hrvatska ima stabilnu Vladu, dodao je Pupovac uz napomenu da se grade elementi za to.  Sada je glavno da Agrokor ne kolabira i ne povuče druge kompanije, da investitori ne odustanu od Hrvatske, smatra Pupovac.

Ocijenio je i da su ključna pitanja hoće li Agrokor kolabirati, hoće li druge kompanije krenuti tim putem tako što su prekinuli proizvodnju, hoće li pasti interes investitora za Hrvatsku, a njemu se, kaže, ‘postavlja pitanje hoće li sa Udbom ili Hudbom‘. Imam svoju kampanju i svoju odgovornost, izjavio je novinarima Pupovac.

20. travanj 2024 05:04