• Pratite nas na:
04. prosinac 2017.

Purina nagradila trud u stvaranju boljeg svijeta za ljubimce

Nova Purina kampanja #WeAreBetterWithPets nastala je iz vrijednosti kompanije koje se temelje na ogromnoj ljubavi prema kućnim ljubimcima. Kampanja je satkana od neobjašnjivog osjećaja sreće koji nam pružaju naši mezimci u najboljim, ali i ne tako lijepim trenutcima, te od opipljivih dokaza da smo zahvaljujući njima i mi bolji.

Da se svakim danom sve se veći broj potencijalnih klupka ljubavi nalazi u nezavidnim situacijama stvarnost je na koju ne možemo okrenuti glavu. Zato je Purina odlučila nagraditi sve koji #WeAreBetterWithPets vrijednosti već žive i koji su dio svojih životnih napora usmjerili u stvaranje budućnosti i svijeta u kojem društvo prepoznaje prednosti života s kućnim ljubimcima, ali i njihove potrebe te čini više za ljubimce.

- Ovom nagradom želimo osvijestiti ljude da i najmanja gesta poput stavljanja zdjelice s vodom ispred zgrade ponekad život znači. Purina je za cilj odabrala stvoriti budućnost u kojima je ljubimcima i ljudima bolje zajedno, a ovom nagradom želimo zahvalit svima koji svojim trudom podupiru naš cilj te pokazati da dobre namjere ne prolaze nezapaženo, rekla je Daria Milolož, brand manager.

Nagrade

Žiri koji su činili uredništvo Storybooka i Purina tim dodijelilo je nagradu u tri kategorije: celebrity entuzijast godine, pet friendly work place i entuzijast godine.

Nagrada za ‘entuzijast godine‘ pripala je mladoj studentici Iris Ban-Krošelj. Iris je idejna začetnica odvjetničkog tima studenata prava koji uz pomoć svojih profesora zastupaju prava zlostavljanih životinja, pomažu raznim udrugama pravnim savjetima i zaštitnici su najizloženije skupine koja se ne može sama izboriti za sebe – ljubimaca.

- Nedovoljno poznavanje zakona i njegovog neprovođenja indirektno potiče daljnje prekršaje i zanemarivanje životinja, a to je ono što nastojimo promijeniti. Prvenstveno nastojimo potaknuti institucije na zakonito postupanje i dosljedno provođenje zakona, a time i na primjerima pokazati građanima da se zanemarivanje životinja u RH više neće tolerirati, rekla je Iris Ban-Krošelj.

>>> Budući pravnici udružili znanja i stali u obranu životinja

Za ‘pet friendly workplace‘ nagrađena je kompanija Infinum koja je davnih dana prepoznala da dovođenje ljubimaca na posao ima pozitivan utjecaj na psihofizičko stanje za vrijeme dužeg rada jer je dokazano da boravak s ljubimcima smanjuje razinu stresa. Popisu prednosti dodali su i činjenicu da ljubimci definitivno stvaraju i ugodniju atmosferu.

- Od ranih dana Infinuma, uvijek smo imali pse s nama u uredu. Čak bi se usudio reći da su postali dio našeg identiteta. Naš prvi ured se sastojao od nas četvorice i maltezerice Nere. Stav nam je bio - zašto bi dobro socijalizirani pas trebao biti doma sam cijeli dan, ako može biti sa svojim vlasnikom na poslu. Isti način razmišljanja smo zadržali i do danas kad imamo 110 ljudi, te desetak pasa koji se veselo šeću po uredu, objasnio je Tomislav Car.

Dok je za ‘celebrity entuzijast godine‘ proglašen glumac Mislav Čavajda koji je jednog od najboljih prijatelja pronašao u 13 godina starom labradoru Muru, a posljednje tri godine društvo im pravi udomljena mješanka Duga. Mislavu ni pretrpan raspored glumačkim angažmanima nisu prepreka da posveti vrijeme svojim mezimcima, ali i zbrinjavanju napuštenih pasa.

- Ne osjećam kako za ljubav prema svojim ljubimcima zaslužujem neku nagradu ali zahvalan sam Purini što slavi suživot dva tako različita bića,čovjeka i psa, rekao je Mislav Čavajda.

‘Posebna nagrada‘ ove godine dodijeljena je Klinici za dječje bolesti Zagreb koja od svibnja ove godine provodi projekt pod nazivom ‘Djeca prijatelji životinja‘ čime je postala prva bolnica u Hrvatskoj koja se približila svjetskim standardima liječenja. Istraživanja su pokazala da kontakt sa životinjama smanjuje stres i osjećaj ugroženosti pa bolnica jednom do dva puta tjedno organizira druženje djece s terapijskim psima.

- Riječ je o projektu velikog značaja. Hospitalizirana djeca osim što proživljavaju stres zbog bolesti kojom se nose, često su i odvojena od roditelja, a druženje sa psima daje im osjećaj sigurnosti. Osim toga, tu priliku koristimo kako bi ih od malih nogu učili kako se odgovorno odnositi prema živom biću, objasnio je ravnatelj bolnice, Zoran Bahtijarević.

Ovogodišnji dobitnici nagrađeni su skulpturom Marka Zubaka, čija umjetnička djela krase europske domove umjetnosti. Zahvaljujući predanom radu u stvaranju boljih uvjeta za sve ljubimce, svoje će police statuom psića ukrasiti i naši čuvari životinjskog svijeta.