Aktualno
StoryEditor

Radnici Croatia Airlinesa najavili štrajk za srijedu: Premijer nas je izigrao

03. Kolovoz 2018.

"Premijer nije ispunio svoju stranu dogovora te smo primorani ponovno najaviti štrajk dana 8. kolovoza 2018. s početkom u šest sati ujutro" najavili su piloti, stjuardese i aviomehaničari Croatia Airlinesa okupljeni u Organizaciju radnika Croatia Airlinesa (ORCA).

Kažu da im je štrajk bio "zadnja opcija, ali nakon što niti posljednji dogovor nije urodio nikakvom reakcijom predstavnika vlasnika, na žalost svih nas, primorani smo na ovaj korak", kako prenosi 24 sata.

>>>Najbolji polugodišnji rezultat Croatije Airlines unazad 4 godine – izgubili ‘samo’ 79 milijuna kuna

Podsjećaju da je da je nakon sastanka s premijerom Plenkovićem 6. srpnja postignut dogovor uz obećanje premijera da će se ubrzo stvoriti potrebni uvjeti, što se prvenstveno odnosi na na postavljanje nove i kompetentne Uprave u punom mandatu kako bi nakon 20 mjeseci bio potpisan kolektivni ugovor, kada su piloti, stjuardese i aviomehaničari odgodili početak štrajka.

>>>Sindikati u Croatia Airlinesu odgodili štrajk nakon razgovora s premijerom

ORCA smatra da je Plenković izigrao dogovor s njima i otišao na godišnji odmor, a da nije učinio ništa po pitanju hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika.

CA još od rujna 2016. nema novu upravu. Dosad su provedena tri natječaja za predsjednika i članove uprave od kojih su dva poništena, a zadnji, iako objavljen u veljači, i dalje nije zaključen. CA trenutno vodi privremeni direktor. Prvo je tu funkciju obnašao Krešimir Kučko, a nakon njega Jasmin Bajić.

>>>SHSZUZ: Štrajk bi mogao značiti kraj Croatia Airlinesa

Podsjetimo da je Croatia Airlines prvo polugodište ove godine završila s gubitkom u poslovanju od 79.6 milijuna kuna, što je 16,4 milijuna kuna ili 17% manji gubitak u odnosu na prvo polugodište 2017., što je, kako kažu iz CA, najbolji financijski rezultat u posljednje četiri godine

22. travanj 2024 21:41