Korona i biznis
12. kolovoz 2019.

Radnicima Cluba Adriatic konačno isplaćene desetogodišnje razlike plaća

Za radnike Cluba Adriatic d.o.o. iz Makarske u ponedjeljak je okončana višegodišnja ‘trakavica‘ oko isplate razlike plaća za razdoblje od 1. svibnja 2008. do kraja prošle godine. Riječ je o 119 zaposlenika kojima je ukupno isplaćeno oko 20 milijuna kuna.

Isplata je rezultat sklopljenih sporazuma Uprave Cluba Adriatic sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, kao i nagodbom s radnicima.

Predsjednik Uprave Cluba Adriatic Goran Fabris proljetos je krenuo u rješavanje tog pitanja, ali problemi s kompletiranjem dokumentacije i usklađivanje s poreznim i drugim zakonskim propisima odužili su završetak izračuna razlike u plaćama.

U stalnoj komunikaciji s čelnicima obaju sindikata koji djeluju u tom makarskom kolektivu zaposlenici su redovito obavještavani o tijeku procesa.

- Važno je da smo okončali ispunjenje preuzete obveze prema svim radnicima Cluba Adriatic. Sredstva za isplatu razlika u plaćama u proteklih deset godina smo osigurali na vrijeme, ali su problemi s dokumentacijom koju smo naslijedili odlagali provedbu odluke. Drago mi je da smo imali razumijevanje svih zaposlenika i sindikalnih predstavnika u Clubu Adriatic za konačno ispravljanje ovih dugova prošlosti, istaknuo je Fabris.

Club Adriatic posluje u sastavu crikveničke hotelske Grupe Jadran koju su lani preuzela dva obvezna mirovinska fonda, PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, te povjerili upravljanje novom menadžmentu, osiguravši oko 450 milijuna kuna za razvoj kompanije.