20. veljača 2018.

Ramljak ponudio ostavku

Više domaćih portala objavilo je u utorak navečer kako je Ante Ramljak, prema neslužbenim informacijama, podnio ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor te da o tome traju razgovori u Banskim dvorima.

>>> ‘Šumovi u kanalu’: Ramljak istovremeno radio za Agrokor i za Texo Management

Večernji list tako, pozivajući se na neslužbene izvore, piše da u Vladi cijelu večer traju razgovori između premijera Andreja Plenkovića i njegovog najužeg tima s predstavnicima vjerovnika Agrokora i Antom Ramljakom. Ramljak je, navode, zbog stalnih napada i pritisaka odlučio ponuditi ostavku, čemu su se navodno usprotivili predstavnici vjerovnika.

N1 navodi tri moguća scenarija; jedan uključuje odlazak potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić i Ante Ramljaka, drugi pretpostavlja odlazak Ramljaka, a prema trećem scenariju ne odlazi nitko, ali Ramljak dobiva dodatne suradnike.

Dalić: Sve ćete doznati sutra

"Sve ćete doznati sutra," izjavila je oko 21,50 potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić novinarima ispred Banskih dvora.

Ramljak je pak Banske dvore napustio oko 21,20 sati, na stražnja vrata. Prema neslužbenim informacijama, formalna odluka o njegovoj ostavci očekuje se sutra.

Izvanredni povjerenik je, navodi se u izvješćima, zbog stalnih napada i pritisaka odlučio ponuditi ostavku, čemu su se navodno usprotivili predstavnici vjerovnika.

>>>Ramljakova bivša tvrtka zarađuje 250 tisuća kuna tjedno na savjetovanju Agrokora

Od izvora bliskih premijeru Plenkoviću, N1 doznaje kako je premijer intenzivno posvećen razrješenju situacije oko Agrokora te s koalicijskim partnerima komunicira o nekoliko mogućih scenarija.

Jedan scenarij, po njima, uključuje odlazak potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić i Ante Ramljaka, drugi pretpostavlja odlazak Ramljaka, a prema trećem scenariju ne odlazi nitko, ali Ramljak dobiva dodatne suradnike.

Aktualnu situaciju u Agrokoru u ponedjeljak je komentirao i Gordan Jandroković, glavni tajnik stranke i predsjednik Sabora.

>>>Bernardić: Dalić mora otići

"Ako je bilo nekakvih propusta, ako je netko činio što nije smio, morat će odgovarati. Ne možemo mi kao HDZ, koji smo uložili veliki politički kapital kako bi spasili Agrokor, da bi spasili hrvatsko gospodarstvo, pretrpjeti političku štetu zato što su neki pojedinci mislili da ovdje mogu imati nešto za sebe", rekao je.