Aktualno
StoryEditor

Ranko Ostojić novi predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a: Nećete lako s Dalmacijom

21. Srpanj 2018.

Saborski zastupnik Ranko Ostojić na izborima za novo vodstvo SDP-a Splitsko-dalmatinske županije u subotu izabran je za predsjednika te SDP-ove županijske organizacije, a nakon pobjede je izjavio kako će se zauzimati za zajedništvo u toj županijskoj stranačkoj organizaciji te poručio stranačkoj središnjici u Zagrebu da neće lako s Dalmacijom.

"Želim poslati poruku svima koji su iz Zagreba navijali za neke druge rezultate, a mislim da i jedan i drugi kandidat mogu poslati istu poruku - nećete s Dalmacijom tako lako proći. To je ipak regija u kojoj itekako brinemo za slobodu, za to da imamo pravo na svoje mišljenje i siguran sam da ćemo tradicije koje u SDP postoje, prije svega, graditi ovdje, a na njima će biti da svoje kalkulacije i računice ostave za Zagreb, a ne da to realiziraju ovdje u Splitu", rekao je Ostojić novinarima u nedjelju navečer nakon objave neslužbenih izbornih rezultata po kojima je pobijedio protukandidata Danijela Kukoča.

>>>Ostojić: Hrvatska je ‘prostor bez žice’, pitanje je dana kad će prvi brod s izbjeglicama doći do naših luka

Ostojić je istaknuo da će sa svojim protukandidatom Kukočom nastaviti zajednički izgrađivati bolji SDP u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Mislim kako i Dejan i ja sigurno jednako želimo da SDP u Dalmaciji bude što kvalitetniji i što bolji jer to smo obećali obojica. Zbog toga, neće biti nikakve proslave niti slavlja jer ovo je ozbiljna situacija u kojoj je puno važnije sad i odmah početi dogovarati daljnje korake i kako popraviti poziciju koju trebamo imati kao SDP, rekao je Ostojić.

>>>Maras novi šef zagrebačkog SDP-a

Ostojić je rekao kako očekuje da SDP u Splitsko- dalmatinskoj županiji više nikad ne bude u takvoj situaciji.

"Dok budem predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije itekako ćemo se pobrinuti da svi budu informirani, da svi dobiju priliku i da svi imaju pravo birati. Želim vratiti članove i povjerenje", rekao je Ostojić.

Naglasio je da "za SDP ima nade". Kukoč je čestitao Ostojiću na pobjedi i poželio da splitsko-dalmatinski SDP izvuče iz krize.

>>>Vojko Obersnel: Čudno mi je da vodstvo SDP-a nije i mene izbacilo iz stranke

"Želim mu da ovu organizaciju izvuče iz krize u koju je očito upala, a za to će mu trebati puno terenskog rada i zajedništva", rekao je Kukoč.

24. travanj 2024 13:09