Aktualno
StoryEditor

RBA osnažuje žensko poduzetništvo programom ONA zna za RBA

04. Prosinac 2017.

Tijekom posljednje tri godine, Raiffeisen banka je u suradnji s EBRD-om postala sudionik programa za Žene poduzetnice. Financiran od strane EBRD-ovog posebnog dioničarskog fonda i EBRD-ovog Taiwan Business fonda za tehničku suradnju, ovaj program pruža malim i srednjim poduzećima, kojima upravljaju žene, pristup kreditima i poslovno savjetovanje za postizanje rasta i razvoja poslovanja.

Iz RBA s ponosom ističu da su prva komercijalna banka u Hrvatskoj, koja je u okviru programa ‘Women in Business‘, aktivno počela nuditi i kredit za žene poduzetnice. Poduzetnice ostvaruju priliku za povoljnije financiranje svojih poslovnih projekata. Bilo da upravljaju poduzećem, vode obrt ili obavljaju samostalnu djelatnost, za poduzetničke investicije ili obrtna sredstva, putem Raiffeisen banke, poduzetnice mogu ostvariti povoljnije uvjete kredita i niže kamatne stope. Neke od pogodnosti su fiksna godišnja kamatna stopa već od 3,2 posto, mogućnost financiranja poslovanja do 1.000.000 eura te odobrenje roka otplate od 1 do 5 godina uz poček.

Dodatno, u sklopu EBRD podrške, poduzetnice mogu iskoristiti i dodatne pogodnosti poslovnog savjetovanja, organizacije edukacija i drugih oblika podrške koja pomažu ženama da njihova poduzeća postanu konkurentnija i da dijele svoja iskustva istovremeno učeći iz iskustava svojih kolegica. Poduzetnice putem ovog programa imaju priliku sudjelovati na edukacijama, radionicama, mentoring programima i programima poslovnog savjetovanja, kao i pristup jedinstvenom Business Lens alatu za dijagnostiku.

Program ‘ONA zna za RBA‘

RBA i dalje osnažuje žensko poduzetništvo razvojem programa – ‘ONA zna za RBA‘, koji svojim klijenticama pruža jedinstveni pristup poslovanja s Bankom, povezujući usluge koje podržavaju njihove potrebe u poslovnom i u privatnom životu.

Radi se o programu kojim poduzetnice mogu unaprijediti svoje poslovanje, uštedjet vrijeme, svoje poslovne i privatne račune imati na jednom mjestu, te ostvariti niže troškove poslovanja u transakcijskom i kartičnom poslovanju. Uz sve ostale pogodnosti programa, poduzetnice mogu sudjelovati i u ‘networking‘ aktivnostima putem organiziranih radionica, kako bi imale prilike stjecati nova znanja, povezati se s ostalim ženama poduzetnicama iz Hrvatske i razmjenjivati iskustva.

RBA i EBRD produbljuju suradnju organizacijom radionica, koje su do danas bile održane u Zagrebu, Rijeci, Varaždinu, Dubrovniku, Splitu, Koprivnici i Osijeku, s odabranim temama za koje RBA smatra da će doprinijeti osnaživanju poslovanja poduzetnica i njihovom osobnom razvoju. Uz sve navedeno, planiran je nastavak aktivnosti i u predstojećem razdoblju.

Kao daljnji korak u poticanju ženskog poduzetništva, RBA je sklopila poslovnu suradnju s poslovnom mrežom poduzetnica - ‘Women in Adria‘, gdje kao Banka partner, članicama ‘Women in Adria‘ nudi dodatne pogodnosti iz svog programa Ona zna za RBA. Klijentice Banke ostvaruju 15 posto popusta na članstvo u Women in Adria.

Pogodnosti programa

Program je namijenjen ženama poduzetnicama, vlasnicama poduzeća ili obrta. Poduzetnice ostvaruju dodatni popust na mjesečnu naknadu FlexiBIZ BALANCE poduzetničkog paketa a korištenjem FlexiBIZ BALANCE paketa ostvaruju pravo na održavanje računa bez naknade, besplatno korištenje online servisa poput iDIREKT-a, mBIZ-a i eDeal-a te izdavanje Business MasterCard debitne kartice za sve korisnike u potpunosti bez naknade, te zaprimanje izvatka o stanju i promjenama sredstava na računu e-mailom bez naknade.

FlexiBIZ BALANCE poduzetnički paket poduzetnicama također omogućuje povoljnije uvjete prilikom izdavanja USB uređaja ili SmartCard kartica s FINA-inim certifikatom te povoljniju naknadu za odobrenje dopuštenog prekoračenja za mala poduzeća i obrte.

Ugovaranjem poduzetničkog paketa FlexiBIZ BALANCE uz navedene pogodnosti, koje u potpunosti odgovaraju potrebama suvremenog poslovanja, ostvaruje se pravo i na pet internih i eksternih naloga zadanih mBIZ/iDIREKT bez naknade, pet trajnih naloga bez naknade, ORYX asistenciju – usluge pomoći na cesti, Povlaštenu tečajnicu te značajne popuste za ostale usluge paketa.

Unutar paketa je i ‘ured u pokretu‘, pa stoga RBA mBIZ aplikacija korisnicima omogućava pristup mobilnom bankarstvu te uključuje mToken kao sigurno rješenje za autentifikaciju na RBA iDIREKT internetskom bankarstvu. RBA mBIZ aplikacija pruža mnoge praktične i korisne funkcionalnosti, u svrhu pojednostavljenja i ubrzanja poslovanja u digitalnom dobu, te je dostupna za Android i iOS platformu.

Uz FlexiBIZ BALANCE poduzetnički paket, ugovaranjem FlexiFIT paketa tekućeg računa te prebacivanjem redovnih primanja na tekući račun u RBA, poduzetnice ostvaruju pravo na korištenje FlexiFIT paketa šest mjeseci bez naknade. Ugovaranjem ovog paketa, poduzetnice mogu birati između UNIQA dodatnog zdravstvenog osiguranja ili ORYX usluga ‘Pomoć u kući‘ i ‘Pomoć na cesti‘, kao i ostvarivanje prava na neograničene i besplatne kunske transakcije uz uključenu godišnju članarinu za osobne kreditne kartice.

RBA u svojoj ponudi za poduzetnice nudi i Business Mastercard kreditnu karticu, koju poduzetnice mogu ugovoriti bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja te na poklon dobivaju UNIQA putno zdravstveno osiguranje, kao i osobne kreditne kartice (Mastercard, Visa Classic, Visa Gold ili Visa LF Beauty&Fashion kartica), koje poduzetnice mogu ugovoriti, također bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja uz poklon 10.000 bodova na Zlatnoj RBICI.

19. travanj 2024 14:41