Aktualno
StoryEditor

Reagiranje: Brojni učitelji predano, kreativno i kvalitetno rade svoj posao

27. Kolovoz 2019.

Redakcija Lidera primila je reakciju čitatelja na članak Hrvatski nastavnici ne vole ‘anarhiju’, ne znaju za Eurostat i beskrajno vjeruju Wikipediji.

U reagiranju koje smo zaprimili od učiteljice engleskog jezika Anite Damjanović demantiraju se podaci objavljenu u navedenom članku, odnosno izražava se nezadovoljstvo što je temeljem reakcije jednog člana Facebook grupe ustvrđeno kako je to stav cijele stručne zajednice.

"Činjenica da je vaša kolumnistica vodila polemiku s JEDNIM članom Facebook grupe koji je citirao Wikipediju, i da uopće nema dokaz da ne zna za Eurostat, nije ju spriječila da u naslovu i kroz tekst tvrdi da SVI hrvatski nastavnici "beskrajno vjeruju u Wikipediju, ne znaju za Eurostat i ne vole anarhiju" u razredu finskog učitelja, iako je bilo i vrlo pozitivnih komentara na filmski isječak," stoji u reagiranju.

Budući da namjera Lidera nije bila ‘ocrniti učiteljsku profesiju‘ ni diskriminirati populaciju učitelja kako se navodi u reagiranju, javno se ispričavamo svima koji su stekli taj dojam. Svjesni smo da postoje brojni učitelji koji svoj posao obavljaju predano, kreativno i kvalitetno, na što nas se u reagiranju i podsjeća.

19. travanj 2024 12:02