Aktualno
StoryEditor

Rekordna plaća za osuđenika

30. Rujan 2018.

Hrvatsko pravosuđe neiscrpan je izvor nelogičnosti. Ovog utorka poduzetnik Miro Vrlja, suvlasnik zagrebačke Kvaternik Plaze, osuđen je na godinu i deset mjeseci djelomično uvjetne kazne jer je utajio porez i oštetio svoju tvrtku Tutus snaga na koju je kupio jahtu korištenu u privatne svrhe.

>>>Poduzetnik Miro Vrlja osuđen na 22 mjeseca zatvorske kazne i povrat od tri milijuna kuna

Tužiteljstvo je Vrlju teretilo da je vlastitu tvrtku oštetio za 2,9 milijuna kuna jer se jahtom kupljenom na ime tvrtke koristio u privatne svrhe, ali i da je utajio 1,4 milijuna kuna poreza. Sutkinja Gordana Mihela Grahovac stoga ga je osudila i na povrat nezakonito stečenih 3,6 milijuna kuna. Ako ih ne vrati te ako presuda postane pravomoćna, djelomično uvjetna kazna bit će opozvana te će Vrlja 22 mjeseca morati provesti u zatvoru.

E, tu je prava zanimljivost. Vrlja može u ‘uvjetnom ostatku kazne‘, dakle u 14 mjeseci, postati jedna od najbolje plaćenih osoba u državi (ne samo u zatvoru). Zadrži li lovu, može se reći da mu je mjesečna zarada 257.143 kune. Neto! I još uz plaćen stan i hranu. Dakle, sutkinja Grahovac procijenila je da svaki Vrljin dan u zatvoru vrijedi 8571 kunu, 2295 kuna više od prosječne mjesečne plaće.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

20. travanj 2024 13:47