Aktualno
StoryEditor

Rekordni godišnji prihodi od 51,2 milijardi eura za ‘modernizirani‘ Renault

10. Veljača 2017.

Nakon modernizacije modela vozila u ponudi, francuski Renault u petak je izvijestio o rekordnom godišnjem prihodu od prodaje, koji je lani dosegnuo 51,2 milijarde eura, što je bilo 13,1 posto više nego 2015. godine.

Takav prodajni rezultat iznad je njihovih očekivanja, isto kao i neto dobit, koja je u tome razdoblju uvećana za gotovo 20 posto, na 3,54 milijarde eura. Ranije ovoga tjedna, iz Renaulta su izvijestili kako su prošle godine prodali 3,2 milijuna vozila, što je rast od 13,4 posto u odnosu na 2015. Prodaja im je rasla na svim tržištima, a po prodajnim rezultatima pretekli su domaćeg konkurenta - Peugeot Citroen.

>>>AD Plastik izrađivat će dijelove za Renault Clio

Renaultova financijska direktora Clotilde Delbos istaknula je kako je 2016. bila vrlo dobra godina za Renault te da je taj francuski proizvođač vozila ostvario sve svoje ciljeve.

U Renaultu pretpostavljaju kako će globalno automobilsko tržište ove godine rasti između 1,5 i 2 posto, dok bi prodaja u Europi odnosno Francuskoj trebala rasti više od dva posto. I dok u Brazilu i Rusiji očekuju "stabilnu" prodaju, na kineskom tržištu očekuju rast prodaje za 5 posto, a na indijskom od za čak 8 posto.

Prošlog su mjeseca francuske vlasti najavile istragu u Renaultu zbog sumnje na varanje na emisiji ispušnih plinova na dizelskim vozilima, kao što se to dogodilo Volkswagenovom koncernu. Pariški istražni ured istragu bazira na "varanju na ključnim dijelovima" vozila te istinitosti provedenih emisijskih testova. Taj potez dolazi kao odgovor na zabrinutost Francuske agencije za zaštitu potrošača, koja je provela istraživanje na nekoliko proizvođača vozila , a sve potaknuto poznatim VW-ovim skandalom.

19. travanj 2024 21:33