Aktualno
StoryEditor

Repsly ugovorio tisućitu suradnju, jubilarni klijent poznati brend Vita Coco

23. Veljača 2018.

[embed]https://youtu.be/Ygf-b2L7rLk[/embed]

Od siječnja ove godine, Repsly ima tisuću klijenata. Tisućiti korisnik je Vita Coco – svjetski poznati brend pića. Od svojih skromnih početaka do danas, Repsly je prešao dug put i postao poznato ime.

Što je potrebno da brend postane svjetski poznato ime? Prema L’Oréalu, odgovor je jednostavan: “Lansiranje novih proizvoda, inovacije i otvaranje novih podružnica!”. Od svog osnutka 1909., L’Oréal je uvodio inovacije u industriji ljepote. Bio je poznat po bojama za kosu, a do danas su lansirali mnogo proizvoda. Od zlatnih dana uspona, L‘Oréal je pod svojih okriljem skupio druge brendove, kako bi još više dominirali tržištem. Danas, konglomerat ostaje predan svjetskoj potražnji i tako održava jednu od vodećih pozicija u svijetu kozmetike, stoji u priopćenju iz Repslyja koji je prije deset godina zajedno s kolegom Markom Linkeom osnovao Marko Kovač.

>>>Domaći startup Repsly u ozbiljnoj ekspanziji

CPO Repslya Kovač radio je kao neovisni softverski programer, kada mu je prijatelj iz L‘Oréala došao s problemom praćenja distribucije proizvoda. Tada su Linke i on pristali izgraditi prilagođeno softversko rješenje, pod imenom Salespod, pod uvjetom da L’Oréal potpiše kao prvi korisnik. L‘Oréal je pristao, a kasnije su došli i drugi klijenti. Kada se dokazalo da proizvod ima globalni potencijal, sjedište tvrtke iz Zagreba premjestili su u Boston i brend preimenovali u Repsly.

>>>Domaća softverska tvrtka Repsly osigurala 1,25 milijuna dolara investicije

Repsly je u siječnju zabilježio jubilarnu, tisućitu suradnju i to s tvrtkom Vita Coco, svjetskim liderom u kategoriji kokosove vode. Vita Coco osnovana je 2003. godine u New Yorku i vrlo brzo se proširila na međunarodnoj razini, a proizvod je privukao i mnoge poznate osobe poput Madonne, Demi Moore i Matthew McConaugheyja koji su investirali velik novac u proizvod. Vita Coco provodi društveno-odgovoran projekt kojim pomaže uzgajivačima kokosa. Neki od dobrih dijela tog brenda su izgradnja učionica, pružanje sadnica poljoprivrednicima te razvoj tehnologije i edukacija poljoprivrednika.

Poput drugih tvornica pića, Vita Coco brine o funkcionalnosti brenda na makro i mikro nivou. U ovom slučaju, voditelj prodajnih operacija u Sjedinjenim Američkim Državama bio je zabrinut zbog učinkovitosti njihovog tima. Vita Cocou je bio potreban uvid u aktivnosti unapređivača prodaje, točan broj podijeljenih besplatnih uzoraka i promo-materijala, jesu li uzorci postavljeni po propisima i slično. Tu se angažirao Repsly.

Repsly pomaže Vita Cocou standardizirati način na koji tim prikuplja podatke o radu koji rade u trgovinama i na terenu. Pojednostavljenje posla pomaže timu za upravljanje prodajom da brže identificiraju nepravilnosti i time uvijek budu korak ispred konkurencije.

19. travanj 2024 01:32