Aktualno
StoryEditor

Ricardo Vargas na 12. Combis konferenciji govori o planiranoj i realiziranoj strategiji

10. Svibanj 2018.

Još je samo šest dana ostalo do zatvaranja prijava na 12. izdanje Combis konferencije, jedne od vodećih ICT konferencija koja će se održati od 23. do 25. svibnja u Valamar Diamant hotelu u Poreču. Combis konferencija okupit će više od 500 sudionika te brojne ICT stručnjake koji će dati uvid u aktualne ali i buduće tehnološke trendove.

>>>Najaktualnije ICT teme na 12. Combis konferenciji u Poreču

Osim jednog od najcjenjenijih svjetskih futurista Marka Stevensona, plenarno predavanje na Combis konferenciji održat će i svjetski stručnjak za upravljanje projektima i implementaciju strategija, Ricardo Vargas, izvršni direktor Brightline inicijative - koalicije vodećih svjetskih organizacija iz poslovnih, vladinih i neprofitnih sektora, posvećene pružanju znanja, uvida i rješenja za uspješno premošćivanje jaza između razvoja strategije i njene implementacije u poslovanju.

Tako će plenarno predavanje powered by Cisco na temu ‘Connecting Strategy Design and Delivery: Closing the Expensive Implementation Gap‘ biti posvećeno izazovima s kojima se kompanije susreću pri implementaciji planirane strategije. Brightline Inicijativa je 2017. godine objavila poražavajuće podatke kako samo jedna od deset organizacija u svijetu uspijeva ostvariti sve svoje strateške ciljeve, a u prosjeku čak 20 posto organizacija ne realizira usvojenu strategiju.

>>>Combis konferencija: Suosnivač Skypea podijelio ‘neuspjehe koji uče više od uspjeha’

"Globalna konkurencija i umreženo društvo potiču gotovo svakodnevne promjene u konkurentnom okruženju. U takvom okruženju, održivi rast kompanija ovisi o tome donose li one prave strategije na pravi način. Kako bi pomogli brojnim liderima kompanija, mi smo u Brightline inicijativi ustanovili vodeća načela koja bi liderima trebala pomoći da premoste izuzetno skup i neproduktivan jaz između kreiranja poslovne strategije i njene isporuke. Ona vode direktore kompanija i voditelje timova prema pravim odlukama, praksama i procesima", kazao je ususret predavanju na 12. COMBIS konferenciji Ricardo Vargas, direktor Brightline inicijative.

Neodvojivi dio Combis konferencije uvijek su prezentacije najnovijih tehnoloških trendova vodećih svjetskih kompanija. Tako će ovogodišnje cutting edge tehnološko predavanje na temu Site Reliability Engineeringa (SRE) održati Igor Grudenić, Delivery SRE tech lead u kompaniji Google. Grudenić će sudionicima konferencije pokazati kako SRE u Googleu aktivno sudjeluje u oblikovanju arhitekture sustava, kontrolira proces upravljanja promjenama i pruža potporu kritičnim komponentama sustava kako bi povećao pouzdanost raspodijeljenih sustava u Googleu.

>>>Combis konferencija: Pogled u blisku budućnost IT-a

Program ovogodišnje konferencije sastoji se od inspirativnih poslovnih i tehnoloških predavanja, brojnih studija slučaja Combisa i ostalih vodećih IT kompanija, ali i bogatog programa posvećenom odmoru, zabavi, relaksaciji, edukaciji i networkingu podijeljenih u CoCo mini događanja. Novost ovogodišnje Combis konferencije je i održavanje try{code}catch hackathona, natjecanja u programiranju za studente koje će se održati 23. i 24. svibnja.

Uz Hrvatski Telekom, partnera konferencije, Combis konferenciju su podržali platinum sponzor Cisco, zlatni sponzori Dell EMC i Intel, F5, Fortinet, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo,  Netapp, Palo Alto Networks, Unify i Veeam Software, srebrni sponzor Lexmark i Microsoft Hrvatska te medijski pokrovitelji ICTbusiness.info, Lider, Mreža, Netokracija, Novi list, Privredni vjesnik, točkanai.hr, tportal.hr,  Večernji list i Yammat FM.

19. travanj 2024 23:22