Aktualno
StoryEditor

Riječkom KBC-u darovani dijagnostički uređaji vrijedni 1,3 milijuna kuna

07. Rujan 2017.

Grad Rijeka sa svojim komunalnim društvima i tvrtka INA d.d. darovali su Kliničkom bolničkom centru Rijeka dva vrhunska dijagnostička uređaja vrijedna 1, 3 milijuna kuna, jedan Klinici za neurokirurgiju na Sušaku, a drugi Klinici za dječju kirurgiju na Kantridi.

>>>Osječki KBC nabavlja novi linearni akcelerator za liječenje karcinoma

Za Dječju kirurgiju nabavljen je uređaj C-luk, vrhunski digitalni pokretni uređaj, namijenjen operacijskoj sali, s mogućnošću snimanja i dijaskopiranja za operacijskog zahvata. Operacijska dvorana Klinike za neurokirurgiju dobila je konvencionalni pokretni dijaskopski uređaj za primjenu u raznim kirurškim indikacijama, a upotpunit će postojeću aparaturu.

Grad Rijeka za uređaje je darovao 561.000 kuna, a njegova komunalna te trgovačka društva još 550.000 kuna, dok je 200.000 kuna darovala INA.

Ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac na svečanoj je primopredaji u Dječjoj bolnici na Kantridi istaknuo da će se darovanim uređajima poboljšati svakodnevni rad i razina skrbi o pacijentima.

Riječki KBC sada djeluje u dva glavna smjera, nastoji da se izgradi nova bolnica koja će objediniti sve klinike i druge službe, te da održi standard u postojećim okvirima bolnice, gdje se radi pod "60 krovova" i u uvjetima koji su, možda, najteži među svim hrvatskim bolnicama, rekao je Štimac.

Zadovoljstvo donacijom izrazili su i predstojnici klinika za neurokirurgiju i za dječju kirurgiju Dinko Štimac i Harry Nikolić.

>>>Investicija od 230 milijuna kuna u energetsku obnovu splitskog KBC-a donosi višemilijunske uštede

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je istaknuo da je Grad u proteklih 10 godina za KBC Rijeka izdvojio više od 10 milijuna kuna, iako za to nema zakonsku obvezu. Grad je sufinancirao uređenja prostora te nabavu medicinske i nemedicinske opreme za KBC, kazao je gradonačelnik te ponovio kako Rijeci treba nova bolnica.

Član Uprave INA-e Ivan Krešić kazao je da je ta tvrtka tradicionalno vezana uz Rijeku i KBC Rijeka, a samo prošle godine KBC-u je darovala 350.000 kuna.

19. travanj 2024 18:36