09. kolovoz 2019.

Rimac dao svoj ‘touch‘ Battisti, dolazi novi Hyundai, a Audi vreba za suradnju

Mate Rimac, vlasnik Rimac automobila ovih dana ima razloga za slavlje. Jučer su objavljenje prve fotografije i električnog automobila Pininfarina Battista s kojima je Rimac još prošle godine najavio suradnju. Rimac je na ovom hiper automobilu trebao osigurati elektromotor, baterije, softver i hardver, a vrijednost cijelog posla je iznosila oko 600 milijuna kuna.

I sam Rimac se pohvalio prvim fotografijama ovog automobila na svom Facebook profilu.

Inače, Pininfarina će proizvesti samo 150 modela Battista koji kako navodi proizvođač do 100 km/h dolazi za manje do dvije sekunde , dok mu za brzinu od 300 km/h treba manje od 12 sekundi, a maksimalna se zaustavlja na nevjerojatnih 350 km/h.

Uz Battistu, Rimac je na svom Facebook profilu objavio i svojevrsni teaser za novi električni trkaći automobil iz Hyundaija s kojima je Rimac nedavno također dogovorio suradnju, a koji bi trebao biti predstavljen u rujnu na sajmu u Frankfurtu. Iako do sada nema previše informacija o ovom automobilu, izgledno je da se radi o Hyundai hatchback modelu, za kojega iz Hyundaija kažu kako će promijeniti pravila igre kada su električni trkaći automobili u pitanju. Kako će se svijet automobila promijeniti doznati ćemo za manje od mjesec dana.

Ali ni tu nije kraj Rimčevog ‘utjecaja‘. Danas se pojavila informacija koju prenosi britanski Car Magazine, a koja kaže kako je i Audi zainteresiran za suradnju s Rimcem. Iako potvrde ove informacije nema, nije nam teško povjerovati da će i Audi željeti koju komponentu iz Svete Nedjelje u svojim novim električnim automobilima.

https://youtu.be/hycf5tfHYis