Aktualno
StoryEditor

RIT Croatia dodjeljuje stipendije za prestižni američki MS studij

01. Ožujak 2018.

Američko sveučilište Rochester Institute of Technology (RIT) na zagrebačkom RIT Croatia kampusu nudi MS studij Service Leadership and Innovation koji polaznike priprema na promjenu svojih organizacija i postizanje mjerljivih ishoda primjenom inovacija. U.S. News & Report je RIT proglasio jednim od top 100 sveučilišta u SAD-u u kategoriji National Universities.

>>>Dubrovnik ugostio studente RIT-a sa svih svojih kampusa

Ovaj Master of Science studij je namijenjen onima koji žele steći napredna znanja i vještine u područjima inovacija, leadershipa i menadžmenta. Program izvode američki profesori među kojima je i dr.sc. Jennifer Matic koja predaje na kampusima u Zagrebu, Rochesteru (SAD) i Dubaiju.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=tfSa1lXmDAk[/embed]

Nastava se održava na engleskom jeziku, a predavanja se odvijaju putem interneta i u predavaonicama. Tijekom studija, studenti stječu detaljna znanja o raznim vidovima menadžmenta, kao što su organizacijske strukture, leadership, data mining, upravljanje projektima, te inovacije. Studij je prilagođen zaposlenim osobama i zahtijeva podosta čitanja i pisanja i potom diskusije u grupi. Literatura je raznolika, a evo nekih od knjiga koje preporučujemo:

- Daniel Burrus: Flash Foresight – ovaj New York Times & Wall Street Journal Best Seller koristi se kao obavezno štivo menadžera rastućeg broja kompanija s liste Fortune 500

- Woody Wade: Scenario Planning: A Field Guide to the Future - planiranje scenarija izvrstan je alat za poslovanje. Omogućuje kritičko promatranje posljedica koje na poslovanje imaju trenutačni i budući trendovi na tržištu i u industriji

- Jeff Dyer, Hal Gregersen i Clayton M. Christensen: The Innovator’s DNA: Mastering the Five Skills of Disruptive Innovators - inovativnost i kreativnost se mogu nadograđivati kroz razvijanje vještina observacije, asocijacije, propitivanja, networkinga i eksperimentiranja. Autori ove knjige kroz svoje istraživanje promatrali su uzorke ponašanja i razmišljanja nekih od vodećih lidera današnjice te identificirali glavne karakteristike koje odvajaju inovativne poduzetnike od običnih menadžera.

>>>Studenti i predstavnici hoteliijerske struke primljeni u Eta Sigma Delta počasno studentsko društvo

Poslije završetka studija polaznici stječu međunarodno priznatu američku diplomu Master of Science u području Service Leadership and Innovation koju izdaje RIT.

Više informacija o MS studiju, prijavi i stipendijama moguće je dobiti telefonom + 385 (0)1 643 9100, elektronskom poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem web stranice RIT.

18. travanj 2024 19:31