17. svibanj 2018.

Robert Vučković novi predsjednik Udruženja osiguravatelja HGK

Na izbornoj sjednici Udruženja osiguravatelja HGK održanoj 16. svibnja za predsjednika Udruženja izabran je Robert Vučković, član Uprave Croatia osiguranja, a za zamjenika predsjednika dosadašnji predsjednik Igor Đurić, predsjednik Uprave Wüstenrot životnog osiguranja.

- U svom mandatu fokusirat ću se na širenje kompetencija i znanja koristeći domaća i inozemna iskustva s ciljem daljnjeg razvoja djelatnosti osiguranja te stvaranja nove dodane vrijednosti za gospodarstvo, rekao je Vučković, dodajući da će bolje povezivanje članica Udruženja s poduzetnicima putem drugih strukovnih udruženja, kao i daljnje aktivnosti na projektu financijske pismenosti, doprinijeti ostvarenju ovog cilja.

>>>Premija osiguravatelja u travnju porasla za 9,3 posto

Igor Đurić i predstavnici Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize prezentirali su dosadašnje aktivnosti Udruženja, a posebno je naglašena uloga HGK u povezivanju financijskih institucija i gospodarskih subjekata te u zastupanju interesa prema državnim institucijama, ministarstvima i regulatornoj agenciji. Istaknut je i značaj konferencije Dan hrvatskih financijskih institucija, koja se održava na nacionalnoj i regionalnoj razini i okuplja sve financijske institucije.

Na sjednici je zaključeno da je za daljnju uspješnu realizaciju aktivnosti Udruženja značajno uključenje svih osiguravajućih društava, kao i daljnje jačanje svijesti potrošača.