Aktualno
StoryEditor

Robert Vučković novi predsjednik Udruženja osiguravatelja HGK

17. Svibanj 2018.

Na izbornoj sjednici Udruženja osiguravatelja HGK održanoj 16. svibnja za predsjednika Udruženja izabran je Robert Vučković, član Uprave Croatia osiguranja, a za zamjenika predsjednika dosadašnji predsjednik Igor Đurić, predsjednik Uprave Wüstenrot životnog osiguranja.

- U svom mandatu fokusirat ću se na širenje kompetencija i znanja koristeći domaća i inozemna iskustva s ciljem daljnjeg razvoja djelatnosti osiguranja te stvaranja nove dodane vrijednosti za gospodarstvo, rekao je Vučković, dodajući da će bolje povezivanje članica Udruženja s poduzetnicima putem drugih strukovnih udruženja, kao i daljnje aktivnosti na projektu financijske pismenosti, doprinijeti ostvarenju ovog cilja.

>>>Premija osiguravatelja u travnju porasla za 9,3 posto

Igor Đurić i predstavnici Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize prezentirali su dosadašnje aktivnosti Udruženja, a posebno je naglašena uloga HGK u povezivanju financijskih institucija i gospodarskih subjekata te u zastupanju interesa prema državnim institucijama, ministarstvima i regulatornoj agenciji. Istaknut je i značaj konferencije Dan hrvatskih financijskih institucija, koja se održava na nacionalnoj i regionalnoj razini i okuplja sve financijske institucije.

Na sjednici je zaključeno da je za daljnju uspješnu realizaciju aktivnosti Udruženja značajno uključenje svih osiguravajućih društava, kao i daljnje jačanje svijesti potrošača.

21. travanj 2024 10:22