Aktualno
StoryEditor

Ročište za prodaju zgrade Glasa Istre zakazano za 7. ožujka

17. Siječanj 2018.

Trgovački sud u Rijeci je za 7. ožujka zakazao ročište na kojem bi se vjerovnici i stečajna upraviteljica Glasa Istre trebali izjasniti o vrijednosti nekretnina te medijske tvrtke određenih za prodaju u Miošićevoj ulici u Puli, koje su dosad bile procijenjene na 2,5 milijuna kuna.

Sudski zaključak uslijedio je nakon nedavno podnesenog izvješća stečajne upraviteljice Glasa Istre o stečajnom postupku, u kojem se navodi kako je posljednjeg dana prošle godine na računu te tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna, te da će se u narednom razdoblju provesti prodaja zgrade, pratećih objekata i dvorišta u vlasništvu te tvrtke.

>>>Prodaje se zgrada Glasa Istre procijenjena na 2,5 milijuna kuna

Stečajna upraviteljica najavila je to nakon rješenja Trgovačkog suda u Rijeci u prosincu prošle godine, kojim je zatraženo da bez odgode Financijskoj agenciji (Fini) dostavi podatke o nekretninama koje se prodaju u stečajnom postupku.

Tim je rješenjem bila je i određena prodaja poslovne i upravne zgrade, servisnih zgrada, spremišta i dvorišta, a uslijedila je nakon predložene odgode prodaje jer je Zemljišno knjižnom odjelu u Puli bio podnesen prijedlog za brisanje prava građenja na toj toj nekretnini, No, taj je postupak krajem prošle godine bio dovršen.

>>>Polovica dvorca u suvlasništvu Ninoslava Pavića na javnoj dražbi za 600.000 kuna

Osim toga, u izvješću se navodi i kako je u stečajnom postupku provedena prodaja suvlasničkog udjela nad nekretninom u nekadašnjem vlasništvu Glasa Istre - na adresi Riva 10 u Puli - u osnovi uredskog prostora od tri etaže, prizemlja, kata i potkrovolja. Taj je prostor preuzeo jedan razlučni vjerovnik Glasa Istre, i to prijebojem potraživanja.

20. travanj 2024 04:57