Aktualno
StoryEditor

Ruđer Friganović razišao se s vlasnikom, pogledajte tko dolazi na čelo grupe Cotra-Elka

10. Srpanj 2019.

Gordan Miler novi je predsjednik uprave Elke zamijenivši nakon četvorogodišnjeg mandata dosadašnjeg prvog čovjeka te tvrtke Ruđera Friganovića. Friganović odlazi, kako je rekao Lideru, zato što se razišao u konceptu Elkina daljnjeg poslovanja s vlasnikom Miljenkom Hacekom. Osim na čelo Elke, Miler je, prema priopćenju iz tvrtke, imenovan za predsjednika uprava u još dvije tvrtke u grupi Cotra-Elka, tj. u Koledovčina nekretninama (umjesto Karmen Rosan) i u Elka trgovini (umjesto Friganovića).

Miler na čelo spomenutih tvrtki dolazi s funkcije predsjednika Uprave Imex banke, a unazad 15 godina bio je na rukovodećim pozicijama u hrvatskom bankarskom sektoru, ali i u privatnom sektoru. Radio je u Trgovačkoj banci, PBZ-u, Međimurskoj banci i u Societe Generale Splitskoj banci, a osam godina je bio i predsjednik Uprave Grafičkog zavoda Hrvatske koja djeluje u sastavu grupe Školska knjiga.

Novog je direktora doveo vlasnik Cotre Miljenko Hacek, inače vlasnik i direktor matične tvrtke  spomenute grupacije sa sjedištem u Varaždinu koja je specijalizirana za promet elektroenergetske opreme, elektro instalacijskog materijala i inženjering. U svom portfoliu Cotra ima Elku, tvrtku za proizvodnju kabela, Koledovčina nekretnine specijaliziranu za upravljanje nekretninama s proizvodnim lokacijama u Zagrebu i Zadru te projektnu tvrtku Elka trgovinu.

Kako stoji u priopćenju, Cotra je lani ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 302 milijuna kuna, što je više za 70 milijuna kuna u odnosu na 2017., dok je dobit porasla za 24 posto i iznosila je 6,6 milijuna kuna.

 

 

 

 

 

 

 

18. travanj 2024 21:32