10. srpanj 2019.

Ruđer Friganović razišao se s vlasnikom, pogledajte tko dolazi na čelo grupe Cotra-Elka

Gordan Miler novi je predsjednik uprave Elke zamijenivši nakon četvorogodišnjeg mandata dosadašnjeg prvog čovjeka te tvrtke Ruđera Friganovića. Friganović odlazi, kako je rekao Lideru, zato što se razišao u konceptu Elkina daljnjeg poslovanja s vlasnikom Miljenkom Hacekom. Osim na čelo Elke, Miler je, prema priopćenju iz tvrtke, imenovan za predsjednika uprava u još dvije tvrtke u grupi Cotra-Elka, tj. u Koledovčina nekretninama (umjesto Karmen Rosan) i u Elka trgovini (umjesto Friganovića).

Miler na čelo spomenutih tvrtki dolazi s funkcije predsjednika Uprave Imex banke, a unazad 15 godina bio je na rukovodećim pozicijama u hrvatskom bankarskom sektoru, ali i u privatnom sektoru. Radio je u Trgovačkoj banci, PBZ-u, Međimurskoj banci i u Societe Generale Splitskoj banci, a osam godina je bio i predsjednik Uprave Grafičkog zavoda Hrvatske koja djeluje u sastavu grupe Školska knjiga.

Novog je direktora doveo vlasnik Cotre Miljenko Hacek, inače vlasnik i direktor matične tvrtke  spomenute grupacije sa sjedištem u Varaždinu koja je specijalizirana za promet elektroenergetske opreme, elektro instalacijskog materijala i inženjering. U svom portfoliu Cotra ima Elku, tvrtku za proizvodnju kabela, Koledovčina nekretnine specijaliziranu za upravljanje nekretninama s proizvodnim lokacijama u Zagrebu i Zadru te projektnu tvrtku Elka trgovinu.

Kako stoji u priopćenju, Cotra je lani ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 302 milijuna kuna, što je više za 70 milijuna kuna u odnosu na 2017., dok je dobit porasla za 24 posto i iznosila je 6,6 milijuna kuna.