Aktualno
StoryEditor

Rusi Hrvatsku proglasili najboljim odredištem za obiteljski odmor

01. Prosinac 2017.

Hrvatska je proglašena najboljom destinacijom za obiteljski odmor u 2017. godini za ruske turiste, priopćila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u petak.

Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj dodjeli nagrada u organizaciji National Geographic Russia, a dodjeljuje se za najbolje destinacije za odmor ruskih turista, i to na osnovu glasova čitatelja, ove godine njih više od 270 tisuća.

"Hrvatska je tako još jednom dokazala da je prepoznatljiva destinacija za obiteljski odmor na ruskom tržištu, odnosno destinacija koju ruski turisti svrstavaju u sam vrh poželjnih turističkih destinacija", ističu iz HTZ-a.

>>> Valamar najavio 705 milijuna kuna investicija, otvaranje 600 radnih mjesta

Svečana dodjela održana je sinoć u Moskvi, a Hrvatska je pobijedila u kategoriji obiteljski odmor, u konkurenciji zemalja kao što su Turska, Bugarska, Grčka, Finska i Cipar, navodi se u priopćenju.

Nagradu je primio direktor predstavništva HTZ-a u Moskvi Rajko Ružička, koji je istaknuo da je to dodatna motivacija za buduća djelovanja na tom za hrvatski turizam vrlo važnom tržištu.

"Sjajno je to što, unatoč određenim poteškoćama koje su zahvatile ovo tržište, već tri godine zaredom ruski turisti i ruski turistički sektor prepoznaju Hrvatsku kao važnog i pouzdanog partnera", poručio je.

>>> Ministarstvo turizma: 2,2 milijuna kuna za sufinanciranje učenika i studenata

Nagrade su dodijeljene i u drugim kategorijama, poput one za najbolju ljetnu plažnu destinaciju, najbolju zimsku skijašku destinaciju, najbolju destinaciju za izlete, eno gastro destinaciju godine, najbolju egzotičnu destinaciju, najbolju destinaciju za zdravstveni turizam i druge.

Prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu turističke godine s tržišta Rusije u Hrvatskoj je ostvareno više od 132 tisuće dolazaka i 950 tisuća noćenja, što su porasti u dolascima za 12 posto i noćenjima za 10 posto. Po destinacijama, ruski su turisti najviše noćenja ostvarili u Poreču, Umagu i Dubrovniku, navode iz HTZ-a.

17. travanj 2024 09:40