Aktualno
StoryEditor

S više od 4 milijuna noćenja Istra ostvarila povijesne turističke rezultate u lipnju

21. Srpanj 2017.

Predsjednik Turističke zajednice Istarske županije Valter Flego u petak je na sjednici Turističkog vijeća ustvrdio kako je Istra u lipnju ostvarila povijesni rezultat u turizmu ostvarivši više od četiri milijuna noćenja, što po njemu iznova pokazuje turističku snagu Istre.

>>> Tijekom uskrsnog vikenda u Istri 33 tisuće turista

U Istru je u prvih šest mjeseci došlo 1,39 milijuna turista koji su ostvarili ukupno 6,83 milijuna noćenja što predstavlja porast od 22 posto dolazaka odnosno 23 posto noćenja u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Najviše je gostiju boravilo na području Turističke zajednice Rovinja (220.063), zatim Poreča (212.767) i Umaga (173.359).

"Rekordne brojke još jednom pokazuju turističku snagu Istre, posebno kad uzmemo u obzir da se u našoj regiji ostvaruje trećina ukupnog turističkog prometa u Hrvatskoj. Odlični rezultati ujedno potvrđuju kako sustavan rad te odlična suradnja javnog i privatnog sektora, iz godine u godinu doprinose produljenju sezone te dolasku sve većeg broja gostiju", kazao je Flego.

>>> Šveđani proglasili Istru vinskom regijom godine

Stoga je, kako je dodao, uloga Turističke zajednice Istarske županije od iznimne važnosti, jer zajedno s lokalnim turističkim zajednicama te privatnim sektorom na ciljnim tržištima komunicira promjene, nove proizvode i motive dolaska te u svijetu pozicionira Istru kao poželjnu Lifestyle destinaciju.

"Kao prva regija u Hrvatskoj i širem okruženju destinacija Istra već dugi niz godina svoj razvojni model prilagođava najsuvremenijim i inovativnim modelima upravljanja, a dugoročan razvoj temelji na principima konkurentnog, održivog i odgovornog razvoja", poručio je Flego.

Direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević kazao je kako je koordinirana suradnja privatnog i javnog sektora na pripremi turističke godine i danas temeljni i dobro uhodani protokol komunikacije glavnih igrača u turizmu Istre.

>>> Nezaposlenost u Istri pala na 4,3 posto

"U prvoj polovici ove godine Istra je nastavila kontinuitet kvalitetnog ulaganja u PR te je ugostila rekordan broj inozemnih novinara, njih 266 te 112 predstavnika touroperatora, specijaliziranih agencija, avioprijevoznika, a ponovno je osvojila dva velika inozemna priznanja, Flos Olei i National Geographic Traveller", naglasio je Ivošević.

"Uspjehu dosadašnjeg tijeka sezone pridonijela je i organizacija desetak top evenata koji su se odvijali u travnju, svibnju i lipnju - od biciklističke utrke Tour of Croatia, Polo classica u Rovinju, Mayor league walleyballa u Poreču, SeaStar festivala, Festivala vatrometa u Poreču do Salsa festivala te raznih europskih i svjetskih prvenstava", rekao je.

23. travanj 2024 15:27