Aktualno
StoryEditor

S više od dvije milijarde kuna prometa dm potvrdio vodeću poziciju na tržištu

18. Listopad 2018.

U poslovnoj godini 2017./2018. dm je zadržao vodeću poziciju na tržištu drogerijskih proizvoda u Hrvatskoj, ostvarivši 2,14 milijardi kuna prometa, što predstavlja povećanje od 2,3 posto, objavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare održanoj u zagrebačkom Matis Absolute Lounge baru.

Mirko Mrakužić, direktor dm-a, pohvalio se i drugim poslovnim rezultatima među kojima su modernizacija 33 prodavaonice, kao i otvaranje tri specijalizirana odjela bezreceptnih medicinskih proizvoda (OTC) u što je uloženo više od sedamdeset i dva milijuna kuna.

>>>dm odlučio prodavati hrvatski ekološki grah

- Proteklu poslovnu godinu obilježio je nastavak razvoja prometa u segmentu OTC proizvoda koji je zabilježio porast od 37,4 posto u odnosu na prošlo razdoblje. Nastavili smo s razvojem asortimana vlastite robne marke koji smo proširili s četiri nove marke: LVLY, Langhaarmadchen, 183 DAYS by trend IT UP te reell‘e. Udio robne marke u ukupnom prometu dosegnuo je 30,53 posto - istaknuo je Mrakužić.

Davor Željko, koji je u dm-u zadužen za logistiku, dodao je kako danas imaju devetnaest prodavaonica s OTC proizvodima, dok je Dario Klemar (financije i IT) predstavio i neke nove programe među kojima su Program dobre cijene koji kupcima uvijek nudi povoljne cijene, te Active Beauty program, odnosno kupovanje uz dm-ove kartice zahvaljujući kojem su njihove mušterije ostvarile više od sedam milijuna uštede.

>>>dm potvrdio vodeću poziciju na tržištu

Na presici su iznijeli i rezultate istraživanja koje je proveo Ipsos i koje je pokazalo da ispitanici smatraju kako je dm trgovački lanac koji najviše ulaže u lokalnu zajednicu (42 posto), potiče kupce na razvijanje zdravih životnih navika (47 posto) te najviše brine od djelatnicima (68 posto) i potrebama kupaca (45 posto).

- U prošloj poslovnoj godini dm je u zajednicu uložio više od 2,1 milijun kuna, Posebno smo ponosni što naši sugrađani svake godine u sve većem broju podupiru naše društveno odgovorne inicijative i kampanje. Ovogodišnja dm ženska utrka okupila je rekordan broj sudionica - više od osam tisuća žena i djece koji su na Jarunu promicali zdrav život i uplatom kotizacija podržali udrugu Europa Donna Hrvatska. Rekord je oborila i akcija prikupljanja i recikliranja starog papira Zeleni korak. Za sudjelovanje se prijavilo 230 škola iz cijele Hrvatske, što znači da je svaki deseti osnovnoškolac prikupljao papir - kazala je Gordana Picek, voditeljica Nabave, marketinga i PR-a te dodala kako su uveli čak 930 eko-proizvoda, među kojima je i dvadeset i osam hrvatskih OPG-ova.

>>>U dm svaki dan pristigne 50 molbi za posao

Ana Fostač Krilčić iz ljudskih resursa, pak, navela je kako dm najviše brine o svojim djelatnicima pa tako neto plaća u njihovim prodavaonicama iznosi više od 9.300 kuna, dok su za 1.210 svojih zaposlenika omogućili i 128 dana edukacije. Titulu najpoželjnijeg poslodavca devetu godinu zaredom, prema istraživanju portala Moj Posao, osigurali su i otvaranjem dm akademije koja je odškolovala prvu generaciju drogerista. Akademija je trajala tristo sati, predavanja su se održavala od listopada do lipnja, a trećinu vremena polaznici su koristili interaktivnu platformu za e-učenje.

Uz to, naglasila je Fostač Krilčić, čak 684 djelatnika dm-a volontiralo je u 169 ustanova, institucija i organizacija civilnog društva u pedeset i dva grada u Hrvatskoj. Novost su i ambasadori zdravlja, zaposlenici čiji je zadatak podučavanje kolega kratkim fizičkim vježbama i vođenje samog treninga, što su nam pokazali i kratkom prezentacijom.

>>>dm otvorio 100. prodavaonicu u Hrvatskoj

Danas, dm posluje u 157 prodavaonica i u šezdeset gradova zapošljava 1.470 ljudi. U idućoj poslovnoj godini, najavio je Mrakužić, uložit će šezdeset milijuna kuna u modernizaciju prodavaonica i razvoj asortimana.

13. travanj 2024 15:05