Aktualno
StoryEditor

Sajam svjetskog obrazovanja i Knjigodar novosti ovogodišnjeg Interlibera

29. Listopad 2018.

Od 13. do 18. studenog na Zagrebačkom velesajmu održava se Interliber, najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare.

U paviljonima velesajma knjige različitih žanrova prodavat će više od 300 izlagača, a ove se godine očekuju brojni naslovi svjetski poznatih bestselera i književne spisateljske zvijezde.

>>>FUL KULTURNO PUNKT i Brend kultura oduševili brojne posjetitelje Interlibera

Interliber nudi najopsežniju ponudu stručne i poslovne literature, udžbenika i ostalih pomagala za daljnju izobrazbu. Kroz šareni svijet knjiga najmlađe će voditi sami autori, a imat će priliku upoznati svoje junake i otkriti neke nove svjetove.

Posjetitelje očekuju predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s njiževnicima, čitaonice i radionice, kvizovi, okrugli stolovi, panel rasprave te glazbeni program.

Prateći programi organiziraju se u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskim kviz savezom i samim izlagačima.

O ozbiljnim književnim temama raspravljat će se u Premium programu koji će ugostiti i inozemne pisce, a uređuju ga eminentni urednici hrvatske književne scene.

U školici Znanstvenog kvarta najmlađi posjetitelji družit će se sa znanstvenicima i zabavljati uz edukativne pokuse, a učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se u kvizovima znanja HIGH FIVE.

Inteliber je također uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se putem natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja.

Ruska Federacija za Interliber priprema bogat program prezentacija, a izdvajamo okrugli stol „Slavenska književnost kao čimbenik razvoja mentalne ekologije u svijetu“.

Novost na ovogodišnjem Interliberu je World Education Fair - Sajam svjetskog obrazovanja koji se održava 16. i 17. studenog 2018. (petak, subota) u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, na kojem će svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu moći će dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima u inozemstvu i Work&Travel USA programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u, a gosti će biti i predavači iz škola u Velikoj Britaniji, Nizozemke, Danske, Švicarske, Austrije, Poljske i drugih.

>>>Interliber neće sam spasiti hrvatske izdavače, ali im pomaže zaraditi

Tijekom WEF-a svi posjetitelji će imati priliku i poslušati zanimljive radionice i predavanja na temu obrazovanja u inozemstvu, ali i ostvariti popuste na jezične tečajeve i saznati kako doći do dobrih stipendija.

Ulaz na Interliber je besplatan za sve posjetitelje. „Ulicama“ Zagrebačkog velesajma za vrijeme trajanja Interlibera svake godine prošeta oko 130.000 zaljubljenika u knjigu. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba.

20. travanj 2024 08:11