Aktualno
StoryEditor

Samsung Galaxy A8 (2016) je deblji i bolji

08. Listopad 2016.
Piše:
Branimir Kovač

Samsung je predstavio ovogodišnju inačicu svojega popularnog mobitela Galaxy A8. I dalje izgleda dojmljivo iako je malo dobio na debljini, no glavne promjene ovaj se put kriju ‘ispod haube‘.

Model o kojem se dugo spekuliralo najprije je objavljen na Samsungovu matičnom južnokorejskom tržištu gdje je pretprodaja počela početkom ovog mjeseca. Ovaj mobitel podržava dvije SIM kartice te stiže s predinstaliranim Androidom u 6.0.1 Marshmallow inačici. Pokreće ga Samsungov vlastiti procesor Exynos 7420 s četiri brze jezgre na 2,1 GHz te četiri malo sporije jezgre na 1,5 GHz (slično kao i kod novog iPhonea 7 koji također rabi jezgre različite brzine, pa se racionalnije iskorištava baterija). Zaslon je i dalje velik 5,7 inča te se koristi tehnologijom Amoled, a rezolucija je Full HD, odnosno 1920 x 1080 točaka. U odnosu na prošlogodišnji model povećana je radna memorija koja sada iznosi 3 GB. Glavna kamera ima 16 megapiksela, a selfie kamera povećana je na 8 megapiksela, što je sasvim dovoljno za snimanje Full HD videozapisa.

Kad je riječ o memoriji za pohranu podataka, Samsung nudi standardne inačice s 32 i 64 GB te, naravno, proširivo microSD karticama do 256 GB. Od ostalih stvari ističemo tehnologiju Always-on-Display te čitač otiska prsta na Home tipki, a kompatibilan je s uslugom Samsung Pay. Još nije poznato kad će se ovaj mobitel početi prodavati na svjetskom tržištu.

19. travanj 2024 12:25