Aktualno
StoryEditor

Samsung pokrenuo investicijski fond za AI projekte

16. Lipanj 2018.

Samsung je odlučio ozbiljnije zakoračiti u područje umjetne inteligencije (AI) pa je tako pokrenuo i poseban investicijski fond, namijenjen isključivo AI tehnologijama i startup kompanijama.

Techcrunch javlja da će ‘Samsung Next Q Fund‘ moći koristiti startupovi kojima je pošlo za rukom riješiti neke probleme vezane uz umjetnu inteligenciju, kao i oni koji su uz pomoć AI tehnologije riješili komplikacije s kojima se sreće računalna znanost.

>>> Hrvatski Gideon Brothers najbolji AI startup u Europi

Prvenstveno, južnokorejska tvrtka želi unaprijediti interakciju između ljudi i strojeva, kao i razumijevanje te mogućnost učenja, pa će financijski pomagati znanstvenike koji ostvare napredak po tim pitanjima.

Novac će ‘povući‘ iz fonda američke podružnice Samsunga, teškog 150 milijuna dolara, a prvi rezultati već su vidljivi.

>>> VIDEO: Kineski robot-učitelj čuva djecu koja se nemaju s kim igrati

Naime, startup tvrtka Covariant.AI zahvaljujući ovoj je financijskoj injekciji započela projekt u kojem robote uči raznim vještinama.

‘Zadnjih deset godina gledali smo kako softver proždire svijet. Sada je vrijeme da umjetna inteligencija krene proždirati softver. Vrijeme je da zagrebemo ispod površine i zbog toga smo odlučili podržati startupove koji rade sjajne stvari na tom polju, objasnili su u Samsungu.

20. travanj 2024 06:43