01. veljača 2017.

Samsung u Barceloni trgovcima predstavlja novitete za ovu godinu

Jedan od podataka kojima se diči južnokorejski industrijski div Samsung jest da dnevno ulaže 40 milijuna dolara u istraživanje i razvoj. Posljedica toga je mnoštvo inovacija i poboljšanja i u segmentu potrošačke elektronike i bijele tehnike i to svake godine. Uobičajeno u ovo doba godine Samsung za svoje kupce, ali i novinare, pripremi svojevrsan izložbeno edukativan show pod nazivom Samsung Euro Forum, na kojemu ih upoznaje s tim gdje je potrošen dio od tih sredstava koje ulaže u istraživanje i razvoj. Ove godine Samsung Euro Forum održava se u Barceloni.

Ovogodišnji hit, koji će na tržište stići tek za koji mjesec, su televizori s oznakom QLED, iza kojih stoji oko 150 registriranih patenata. S novom generacijom televizora, od kojih se očekuje da će u ovoj godini u Europi nastaviti održavati Samsung na vrhu najprodavanijih, sutra će na Samsung Euro Forumu biti upoznati najveći i najznačajniji Samsungovi partneri, kako distributeri tako i trgovci na malo.

Samsung je deset godina za redom najprodavanija marka televizora u Europskoj uniji, s tržišnim udjelom oko 30 posto. Slično je i u Hrvatskoj, koja je jedno od vodećih Samsungovih tržišta u regiji koja obuhvaća ex Yu i Albaniju.

>>>Zakrivljeni i neumorni Samsungovi monitori

U bijeloj tehnici Samsung pak je u našoj regiji lani povećao prodaju za više od 20 posto u odnosu na prethodnu godinu. Samsungove zvijezde u tom segmentu na hrvatskom tržištu su perilice rublja i hladnjaci. Ove godine na tržište stiže hladnjak s ugrađenom kamerom s unutarnje strane, koja se povezuje s aplikacijom na smartfonu tako da telefonom možete razgledati čega u njemu ima a čega nema.

Kako je ovo prvenstveno predstavljanje noviteta iz područja potrošačke elektronike i bijele tehnike, telefoni su zastupljeni simbolično, tek toliko da ih ima. Usput rečeno, očekuje se da će ove godine u Europi biti prodano oko sto milijuna smartfona, a u Samsungu se nadaju da će i s telefonima biti kao i s televizorima – svaki treći prodani trebao bi biti Samsungov.

Dobru prodaju u Hrvatskoj Samsung pripisuje uspješnim akcijama produljenih jamstva na pet godina na kućanske aparate i televizore te desetgodišnja jamstva na invertere i motore klima uređaja, perilica i hladnjaka. Najveći distributeri Samsung u Hrvatskoj su Santa Domenica i Msan, dok su mu najveći partneri u maloprodaji Tehnomarket, MMM Agramservis, Elipso, Emmezeta i Harvey Norman.