Aktualno
StoryEditor

SAP povećao neto dobit u prvom kvartalu za 36 posto

25. Travanj 2018.

Njemački proizvođač softvera SAP u utorak je izvijestio o 36 posto većoj neto dobiti u prvom ovogodišnjem kvartalu u usporedbi s godinom ranije te je podignuo procjene dobiti i prihoda za 2018. godinu.

Neto dobit tog softverskog diva u prva je tri ovogodišnja mjeseca tako dosegnula 708 milijuna eura. Ukupni prihodi istodobno su mu blago smanjeni, skliznuvši na 5,26 milijardi eura, s 5,29 milijardi ostvarenih u istom razdoblju prošle godine, pokazalo je poslovno izvješće te njemačke kompanije, godinama prisutne i u Hrvatskoj.

>>>SAP povećao prihode i dobit u 2017. zahvaljujući uslugama u oblaku

U SAP-u ističu da su rezervacije za usluge u oblaku u prvom kvartalu uvećane za 25 posto, na 245 milijuna eura. Prihodi u segmentu poslovanja u oblaku pritom su porasli za 18 posto, na 1,07 milijardi eura.

Ta najveća europska tehnološka kompanija po tržišnoj vrijednosti ujedno je povisila procjene dobiti i prihoda u 2018. godini, koje uključuju akviziciju američke tvrtke za prodaju softvera Callidus. Akvizicija vrijedna 2,4 milijarde dolara objavljena je u siječnju ove godine.

>>>SAP dovršio proces akvizicije tvrtke Callidus Software

U SAP-u za ovu godinu sada predviđaju operativnu dobit u rasponu od 7,35 milijardi do 7,50 milijardi eura, iskazano u stalnim valutnim tečajevima. Ukupne prihode očekuju u rasponu od 24,8 milijardi do 25,3 milijarde eura.

- Brzo osvajamo tržišne udjele i nadmašujemo naše najžešće protivnike prilično lako, kazao je novinarima u konferencijskom pozivu SAP-ov izvršni direktor Bill McDermott, nazivajući rezultate snažnima na strani i prihoda i neto dobiti.

U segmentu poslovanja u oblaku najveći SAP-ovi konkurenti su kompanije Salesforce i Oracle.

19. travanj 2024 06:11