23. siječanj 2018.

SAP SE planira u idućih pet godina u Francuskoj uložiti više od dvije milijarde eura

Njemački proizvođač softvera SAP SE u utorak je objavio da u Francuskoj u idućih pet godina planira uložiti više od dvije milijarde eura.

Cilj tih investicija je ubrzati dinamičan rast kompanije u segmentu ‘oblaka‘ i unaprijediti tehnološku zajednicu usredotočenu na strojno učenje, umrežavanje uređaja, blockchain tehnologiju i ‘softver kao uslugu‘ (SaaS).

Tim potezom njemački div planira ubrzati digitalnu strategiju i poduprijeti rastuću ulogu Francuske kao središta inovacija.

U sklopu planiranih ulaganja, kako je objavila njemačka tvrtka, uspostavit će više od 50 novih inovativnih tvrtki i uložiti po 150 milijuna eura godišnje u istraživanje i razvoj tijekom idućih pet godina.

Izvijestili su također o akviziciji pariške inovativne tvrtke Recast pomoću koje će ubrzati razvoj mogućnosti SAP Leonarda, sustava digitalnih inovacija.

>>>SAP kupuje ‘carstvo korisničkih profila’ Gigyju

- U Francuskoj se uistinu osjeća gospodarski zamah. Činjenica da je francuski predsjednik Emmanuel Macron odlučno prihvatio digitalni svijet pomoći će Francuskoj da dostigne zavidnu poziciju globalnog lidera u inovacijama, kazao je izvršni direktor SAP-a Bill McDermott nakon sastanka s francuskim predsjednikom.

Vidimo ogroman potencijal u poduzetničkom duhu Francuske za raskid veza s dosadašnjim poslovnim modelima, kreiranje modernih poslova i otvaranje novih uzbudljivih mogućnosti koje će pomoći boljem funkcioniranju svijeta, dodao je.