Aktualno
StoryEditor

Sara Del Fabbro nova direktorica tvrtke IKEA Jugoistočna Europa preuzela dužnost

10. Lipanj 2019.

IKEA Jugoistočna Europa (Hrvatska, Rumunjska, Slovenija, Srbija, Ukrajina) objavila da je Sara Del Fabbro postala nova glavna direktorica zadužena za regiju. Na toj poziciji je zamijenila Stefana Vanoverbekea koji je novu dužnost u tvrtki preuzeo još u travnju ove godine.

Del Fabbro će o poslovnim rezultatima u regiji izvještavati Belen Frau, zamjenicu direktora za globalnu maloprodaju Ingka Grupe sa sjedištem u Malmeu, u Švedskoj.

Sara ima dugogodišnje iskustvo rada u tvrtki IKEA. Započela je 1999. godine u robnoj kući u Bologni te uredu za podršku gdje je obnašala različite visoke funkcije.

Godine 2014. postala je zamjenica direktora robne kuće u Torinu, a dvije godine potom preuzela je vodstvo robne kuće Milano San Giuliano. U rujnu 2017. Sara je postala zamjenica izvršnog direktora za IKEA Italija.

S novom direktoricom na čelu, IKEA Jugoistočna Europa ostaje potpuno predana nastavku uspješnog poslovanja i ambicioznom planu širenja, uključujući nove formate koji će omogućiti IKEI da bude još bliži svojim kupcima u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Sloveniji, Srbiji i Ukrajini.

Stefan Vanoverbeke, bivši glavni direktor tvrtke IKEA u regiji, preuzeo je novi izazov unutar tvrtke u travnju ove godine kada je postao zamjenik voditelja globalnih maloprodajnih operacija u Ingka Grupi, zadužen za deset međunarodnih tržišta.

17. travanj 2024 19:36