Aktualno
StoryEditor

Sat za Guinnessovu knjigu rekorda: Coronet sa 15.858 dijamanata

26. Ožujak 2019.

piše Dubravka Tomeković Aralica

Može li se naslikati dijamant da izgleda kao pravi i da uz 15.858 drugih pravih dijamanata, blješti punim sjajem, a da cijela ta umjetnička kompozicija k tome uđe i u Guinnessovu knjigu rekorda?

Uspjela je to postići kanadska umjetnica Reena Ahluwalia, na svjetskim izložbama nagrađivana dizajnerica nakita, majstorica unikatne vještine dijamantnog oslikavanja i profesorica na internacionalnim studijima gemologije. Nju je angažirala draguljarska kompanija Aaron Shum Jewelry da za njihov brand Coronet oslika brojčanik jedinstvenog zlatnog sata u obliku cvijeta peonije, optočenog s rekordnim bojem dijamanata. Najveći, onaj na sićušnom brojčaniku ručno je oslikan, a jedini stvarni dijamanti na njemu nalaze se na pozicijama 3, 6, 9 i 12.

>>>EKSKLUZIVNO: Pogledajte TOP 10 najluksuznijih satova sa sajma Baselworld

- Koliko mi je poznato jedino se ja na svijetu bavim oslikavanjem dijamantnom tehnikom koja zahtijeva puno znanja, preciznosti i predanog rada. Stotine sati uložila sam u ovaj rad da bi bio dostojan brojčanika sata nadahnutog peonijom, izuzetnim cvijetom koji u kineskoj kulturi simbolizira plemenitost, čast i blagostanje - okriva mi Reena Ahluwalia, koja se poput djevojčice veselila dodjeli Guinnessovog priznanja na sajmu satova i nakita u Baselu.

https://youtu.be/Olf5QCUXEAk

- Eto, ostvario se moj san iz djetinjstva. Dok sam odrastala, obožavala sam čitati o fascinantnim rekordima iz Guinnessove knjige. Zato je ova nagrada za mene uistinu posebna - kaže umjetnica iz Toronta.

Ekskluzivnu reportažu s Baselworlda Dubravke Tomeković Aralica možete pročitati u novom broju tiskanog izdanja Lidera od četvrtka, a u digitalnom izdanju već od srijede poslijepodne

22. travanj 2024 10:39