10. travanj 2017.

SDP: Izbor Ramljaka pokazuje da je ‘pravi ministar gospodarstva‘ Borislav Škegro

Član Predsjedništva SDP-a i zastupnik u Hrvatskom saboru Siniša Hajdaš Dončić izjavio je u ponedjeljak da je izbor Ante Ramljaka za povjerenika za Agrokor nastavak HDZ-ove politike iz doba pretvorbe i da pokazuje da je "pravi ministar gospodarstva" Borislav Škegro,  te zatražio da se zaštite radnici i mali dobavljači, isplate plaće te popišu sve tražbine Agrokora i o tome obavijesti javnost.

>>>‘Sve će biti dobro’: Dobavljači zadovoljni Ramljakom, očekuju podmirenje potraživanja

- Iako znate da SDP nije podržao takozvani lex Agrokor jer smatramo  da nije dobar okvir za rješavanje problema oko koncerna Agrokor jer nije sistemski zakon, iako sam izbor povjerenika govori o jednom kontinuitetu HDZ-ove politike još iz vremena pretvorbe gdje možemo zaključiti da je sadašnji povjerenik izbor pravog ministra gospodarstva, a to je gospodin (Borislav) Škegro, čime nismo sretni, ipak  želimo da povjerenik uspije isplatiti plaće. Tražimo da se zaštiti radnike i male dobavljače i u roku od 30-ak dana popiše sve tražbine i javno ih objavi kako bi svi građani Hrvatske znali kakva je prava situacija u Agrokoru, kazao je Hajdaš Dončić na konferenciji za novinare.

>>>SDP osniva krizni stožer za pomoć dobavljačima i radnicima Agrokora

Podsjetio je da je SDP otvorio info telefon i e-mail adresu na koje im se mogu obratiti svi zainteresirani radnici i dobavljači te istaknuo da pripremaju nekoliko zakonskih prijedloga koje će predstaviti krajem ovog ili početkom idućeg tjedna. "To nam koristi da još dublje uđemo u probleme koji su prisutni, probleme novčanih odnosa i pomaže nam kod formiranja stranačkih sektorskih politika o kojima ćemo obavijestiti krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna jer aktivno pripremamo izmjenu nekoliko zakona", rekao je.

‘Prebrzo, nestrukturirano i necjelovito rješenje‘

Ponovio je SDP-ov stav da bi bilo bolje problem Agrokora rješavati kroz  izmjenu postojećeg Stečajnog zakona i omogućavanjem svim kompanijama isti tretman, ocijenivši lex Agrokor "prebrzim, nestrukturiranim i necjelovitim rješenjem".

Na novinarski upit da je Ante Ramljak bio blizak i SDP-ovoj Vladi, Hajdaš Dončić odgovorio je da on nije bilo blizak SDP-u.

>>>Životopis Ante Ramljaka

- Svi znamo tko je gospodina Ramljaka predložio za to mjesto na kojem je bio, kazao je .

O SDP-ovom pokretanju opoziva ministra financija Zdravka Marića, kazao je da rok od tjedan dana i dalje stoji, "Ako on sam, što je bilo za dobrobit hrvatskog gospodarstva najbolje rješenje, to ne  napravi, naravno da ćemo pokrenuti opoziv sukladno proceduri",  rekao je Hajdaš Dončić.