Aktualno
StoryEditor

Securitas AB ima novog CEO-a - Magnusa Ahlqvista

01. Ožujak 2018.

Jedna od vodećih svjetskih zaštitarskih korporacija Securitas AB, koja je u Hrvatskoj prisutna od 2011. godine, s današnjim danom dobiva novog CEO-a, dosadašnjeg predsjednika Securitasa za Europu Magnusa Ahlqvista. Ovu značajnu funkciju za svjetsku industriju sigurnosti Ahlqvist preuzima od Alfa Göranssona koji je tu dužnost uspješno obnašao 11 godina.

>>>Od svibnja reorganizacija Uprave HT-a, stižu promjene

Od 1. rujna 2015. godine Magnus Ahlqvist radio je kao predsjednik Securitasa za Europu. U Securitas dolazi iz Motorole Mobility gdje je bio potpredsjednik za korporativne aktivnosti EMEA i Indije. Prije toga 12 je godina radio u tvrtkama Sony Ericsson i Sony Mobile Communications. Tri je godine bio predsjednik Sony Ericssona za Kinu, zatim potpredsjednik i generalni direktor za Španjolsku i Portugal te generalni direktor za Kanadu. 43- godišnji Magnus završio je Stockholmsku ekonomsku školu i Harvardsku poslovnu školu te stekao titulu magistra ekonomije i MBA.

>>>Jasminka Horvat Martinović nova je predsjednica Uprave Wiener osiguranja

- Securitas je izvrsna kompanija koja ima kompetentne i predane ljude. To je vodeća međunarodna kompanija u industriji zaštite i sigurnosti. Imamo dobitnu strategiju te predvodimo transformaciju industrije sigurnosti, od usluga tjelesne zaštite do širokog spektra naprednih sigurnosnih rješenja i tehnologije. Velika mi je čast i jako sam uzbuđen što ću tijekom nove faze, kada se sve više fokusiramo na najnoviju tehnologiju, raditi sa sjajnim ljudima iz Securitas tima diljem svijeta. Najveći angažman i isporuka najboljih usluga zaštite i sigurnosti naš je prioritet, izjavio je Magnus Ahlqvist.

>>>Lura Grupa: Luka Rajić postavio Matu Zadra i na čelo Ralu logistike

Alf Göransson, koji će iduće dvije godine raditi kao Magnusov savjetnik, povodom odlaska s mjesta predsjednika i CEO-a izjavio je sljedeće:

- Došlo je vrijeme da se u svojoj karijeri i životu počnem baviti nečim drugim. Velika je privilegija tijekom 11 godina voditi ovu izvrsnu kompaniju, koja je danas vodeća u industriji zaštite i sigurnosti zahvaljujući snažnoj korporativnoj kulturi te predanosti svih zaposlenika.

17. travanj 2024 19:56