10. listopad 2016.

SEECEL izabran među pet finalista za nagradu Startup Nations

lider.media
lider.media

Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL), na čelu s ravnateljicom Efkom Heder, izabran je među pet finalista za prestižnu nagradu Startup Nations Award for Groundbreaking Policy Thinking  u organizaciji Globalne poduzetničke mreže (Global Entrepreneurship Network – GEN) koja uključuje 160 zemalja svijeta.

U ovogodišnjem finalu SEECEL kao hrvatska institucija ne predstavlja samo svoju zemlju, već cijelu Europu budući da pet finalista dolazi s pet kontinenata.

Gospođa Heder ima više od dvadeset i pet godina radnog iskustva na području razvoja ljudskog potencijala s naglaskom na učenje za poduzetništvo i upravljanje znanjem. Pod njezinim vodstvom kao i primjenom inovativnih rješenja uspostavljena je strukturirana regionalna suradnja na području razvojnih rješenja i praksi za jačanje konkurentnog malog i srednjeg poduzetništva te poduzetničkog promišljanja i djelovanja.

SEECEL svoje projektne aktivnosti provodi u osam zemalja jugoistočne Europe, uključujući Tursku, uz aktivnu suradnju različitih dionika, predstavnika resornih ministarstava zaduženih za obrazovanje, gospodarstvo i poduzetništvo, cjelokupnog obrazovnog sustava (osnovne i srednje škole te fakulteti), poduzetničkih potpornih institucija (obrtničke i gospodarske komore), i brojnih poduzetnika.

Kroz mnoge ranije osvojene nagrade i prznanja, SEECEL je prepoznat kao europski centar stručnosti koji uspješno pruža podršku ne samo svojim zemljama članicama, već i šire.

Nagrada Startup Nations Award for Groundbreaking Policy Thinking  namijenjena je pojedincima ili organizacijama za njihov doprinos analitičkim i inovativnim pristupima razvoju poduzetništva i poticanju poduzetničkog razmišljanja širom svijeta. Dodjela nagrada održat će se 19. studenoga u gradu Cork, u Irskoj, a SEECEL kao jedan od pet najboljih na svijetu će s ponosom predstavljati Republiku Hrvatsku i njezino institucijsko inovativno rješenje.

Više informacija dostupno je na službenim GEN stranicama.