Aktualno
StoryEditor

Šef za restrukturiranje Agrokora: Situacija je teška i ozbiljna, nema jamstva da ćemo uspjeti

04. Travanj 2017.

Antonio Alvarez III. kojeg je ruski Sberbank angažirao kao Direktora za restrukturiranje Agrokora večeras se prvi put obratio hrvatskoj javnosti.

"Agrokor me postavio kao šefa za restrukturiranje grupe kako bih doveo do stabilnosti i kako bih objedinio sve dionike; zaposlenike, kreditore, banke i sve koji su uključeni u ovu priču i kojima treba pomoć. Vrijeme je od ključne važnosti. Situacija je teška i ozbiljna nema jamstva da ćemo uspjeti. Ovo je jedna od najizazovnijih situacija s kojima sam se suočio‘‘, rekao je.

>>>Iskusni Antonio Alvarez III. ‘glavni direktor za restrukturiranje’ Agrokora – mediji

Alvarezov tim čine Michael Conor Jones, Max Frangulov, Paul Gilbert, Boguslaw Bartczak, Renald Bejaoui, Thomas Kolaja, Marija Simovic, David Johnston i Barry Hopkins i svi dolaze iz ureda tvrtke Alvarez&Marshal.

Stručnjak za sanaciju je na konferenciji predstavio svoj tim koji čine Michael Conor Jones, Max Frangulov, Paul Gilbert, Boguslaw Bartczak, Renald Bejaoui, Thomas Kolaja, Marija Simovic, David Johnston i Barry Hopkins iz konzultantske kuće Alvarez&Marshal.

"Ništa vam ne mogu obećati. Hoćemo li morati opustiti radnike? Prerano je reći. Na moja dva prošla projekta to nismo trebali učiniti. Dat ćemo do sebe. Ovo je tvrtka koja mora biti produktivna, došlo je do gubitka povjerenja. Moramo se pobrinuti da popravimo ovu situaciju", rekao je Alvarez prema citatu N1.

"Imenovala me tvrtka, ali ja sam neovisan stručnjak. Želim maksimizirati učinak za sve i moja je ključna uloga da se svi slože i dođu do kompromisa, da se isplate plaće ... važno je da smo neovisni stručnjaci. Nismo ni na čijoj strani, samo želimo doći do rješenja‘‘, naglasio je.

Uskoro opširnije.

18. travanj 2024 23:12