13. travanj 2019.

Serengeti lani ostvario 35 milijuna kuna prihoda i povećao broj zaposlenih

Hrvatska konzultantska tvrtka Serengeti, koja pruža usluge razvoja kompleksnih enterprise poslovnih aplikacija za korisnike iz različitih industrija, 2018. godinu završila je s prihodom u iznosu 35 milijuna kuna, što predstavlja godišnje povećanje od 66 posto. Uspješne financijske rezultate poslovanja pratio je i rast broja zaposlenika od 80 posto. Tvrtka je kraju godine imala ukupno 150 stručnjaka u uredima u Zagrebu, te u Beču, Amsterdamu, Bjelovaru i Varaždinu.

- Daljnjom implementacijom Team Extension modela odnosno modela ambasadorstva u 2019. godini planiramo povećati broj zaposlenika na 200 te očekujemo povećanje prihoda od 25 milijuna kuna, na ukupno 60 milijuna kuna - izjavio je izvršni direktor Goran Kalanj, dodajući kako je za uspješno poslovanje zaslužan model ambasadorstva Team Extension. Model je prezentirala Dijana Perić.

Tvrtka u 2019. planira otvaranje prodajnog ureda u Njemačkoj i nekoliko razvojnih centara izvan Hrvatske. U prošloj godini tvrtka je surađivala sa svjetski renomiranim tvrtkama poput Knappa, Audiofona i Froniusa.

- Cilj nam je biti prepoznati kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Za sve naše zaposlenike trudimo se održavati dobar odnos poslovnog i privatnog života uz ležernu atmosferu i mogućnosti rada na atraktivnim međunarodnim projektima - naglasio je direktor marketinga Marko Pejnović.