Aktualno
StoryEditor

Šest laboratorija za budućnost Zagreba

04. Svibanj 2018.

Na konferenciji projekta Startup Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije kojoj je tema  ‘Šest laboratorija za budućnost Zagreba’, a koja će se održati 7. svibnja u Akceleratoru Tehnološkog parka Zagreb, bit će predstavljeno financiranje opremanja šest laboratorija unutar Tehnološkog parka Zagreb. Svaki od laboratorija bavit će se određenim područjem; razvojem sučelja, digitalnom forenzikom, 3D modeliranjem, elektronikom, zaštitom okoliša te internetom stvari.

>>> Šest pobjednika drugog Startup Factoryja Zagreb osvojili po 125 tisuća kuna

Važno je istaknuti da će u ovome projektu partnerski sudjelovati i znanstvena zajednica; Institut Ruđer Bošković, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te STEP RI znanstveno – tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Međunarodno sveučilište Libertas i Tehničko veleučilište u Zagrebu. Osim znanstvene zajednice, na projektu će surađivati i Tehnološki park Varaždin te Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA.

>>> Sinergija tehnologije i znanosti: Studenti ekonomije na Tjednu otvorenih vrata RAZA-e

Predviđeno je da Tehnološki park u potpunosti biti opremljen do 1. lipnja 2019., a projekt čija je ukupna vrijednost veća od 19 milijuna kuna, od čega je bespovratnih sredstava više od 15 milijuna kuna, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020’. Nositelj projekta je Razvojna agencija Zagreb - TPZ, a Grad Zagreb partner.

19. travanj 2024 15:56