Aktualno
StoryEditor

Šest marketinških i komunikacijskih trendova agencije Grayling za 2019.

17. Siječanj 2019.

Međunarodna komunikacijska agencija Grayling predstavila je šest marketinških i komunikacijskih trendova mogu značajno utjecati na poslovanje brendova i kompanija u tekućoj godini. Grayling razvija inventivna, integrirana komunikacijska rješenja koja klijentima omogućavaju niz prednosti. Kompanija posluje u okviru fleksibilne, internacionalne mreže Huntsworth plc.

1. Kulturni kapital. Ovaj trend je evoluirao iz zauzimanja stava. Poslovni sektor sve više teži stvaranju kulturnog kapitala ističući svoje vrijednosti tamo gdje je to relevantno, zalažući se za svoja uvjerenja i predstavljajući dugoročne inicijative koje će utjecati na oblikovanje budućnosti zasnovane na njihovim principima.

2. Građanska partnerstva. Drugi je trend kojemu je ključna točka - zajednička korist. Brendovi će surađivati s kompanijama i postajati sve moćniji. Njihova međusobna suradnja otvara puteve ka inovativnim i netipičnim partnerstvima, doseže do nove publike i donosi nešto što se suštinski razlikuje od svega uobičajenog.

3. Zvuk koji vrijedi. Odnosi se na aktivaciju glasom i brendirane playliste, do originalnih muzičkih skladbi i podcasta, kompanije teže stvaranju posebnih audio okruženja, a sve kako bi se povezale s potrošačima i postale dio njihove svakodnevnice.

4. Prijenosnici poruka. Marketinški stručnjaci pronalaze nove načine korištenja materijala, kanala ili platformi kako bi na jedinstven način plasirali svoje poruke te tako osigurali još veći utjecaj, dodatno značenje i veće povjerenje.

5. Rad u nišama. Budući da se bitka za pažnju publike intenzivira mudri će se brendovi fokusirati na izuzetno specifične grupe publike, kreirajući posebne zajednice koje ih podržavaju i fanove koji pružaju podršku prenoseći poruke ljudima iz vlastitog okruženja.

6. Iskustvo korisnika u fokusu. Brendovi postaju skup iskustava koje korisnici posjeduju i dijele što marketinške stručnjake potiče da razmišljaju na poseban način i stvaraju vrijednosti koje će potrošačima učiniti život jednostavnijim, sretnijim i koje će osobnije doživljavati.

Više o globalnim marketinškim i komunikacijskim trendovima obilježavaju 2019. možete pronaći na www.grayling.com

25. travanj 2024 10:11