Aktualno
StoryEditor

Sever i Butković ‘otklonili prepreke‘ pregovorima o kolektivnom ugovoru HP-a

29. Prosinac 2016.

Nakon što su pregovori za novi kolektivni ugovor za radnike Hrvatske pošte bili prekinuti, a sindikati najavili štrajk, danas je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održan žurni sastanak radi iznalaženja rješenja i otklanjanja prepreka koje su dovele do prekida pregovora, piše u priopćenju za radnike i javnost koje potpisuju Hrvatski sindikat pošte i Republički sindikat radnika Hrvatske.

>>>Sindikati Hrvatske pošte prekinuli pregovore i najavili štrajk

Na sastanku su sudjelovali resorni ministar Oleg Butković, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever te pregovarački predstavnici iz Hrvatske pošte: član Uprave HP - d.d. Josip Udiljak, predsjednik Hrvatskog sindikata pošte Milan Jukić i predsjednica Vijeća pošta Republičkog sindikata radnika Hrvatske Marija Jukić.

Uz uspješno posredovanje ministra Olega Butkovića i predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa, otklonjene su prepreke koje su dovele do prekida kolektivnih pregovora te su postavljeni temelji za nastavak i što skoriji uspješan završetak kolektivnih pregovora. Pregovori su nastavljeni odmah po završetku sastanka, a o njihovu tijeku i završetku izvijestit ćemo radnike Hrvatske pošte i hrvatsku javnost.

U dosadašnjem tijeku pregovora, pokazali smo našu odlučnost u borbi za prava i dostojanstvo poštanskih radnika, a to ćemo beskompromisno raditi i nadalje.

Zahvaljujemo se svim radnicima Hrvatske pošte na potpori, ali i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti koja je prepoznala naše opravdane zahtjeve kao i značaj ove uslužne djelatnosti za naše društvo u cjelini i koja u tome cijeni doprinos radnika Hrvatske pošte.

19. travanj 2024 15:45