Aktualno
StoryEditor

Siemens ili kako i kultura treba tehnologiju

16. Rujan 2018.

Ondje gdje je kultura ozbiljan biznis, kao što je to slučaj u Salzburgu, čiji ljetni Festival uprihodi 30-ak milijuna eura tijekom 42 dana trajanja, suvremena tehnologija neizostavan je sastojak. Odavno je to već prepoznala kompanija Siemens, koja je sponzor Festivala već 22 godine i koja, paralelno s 206 izvedbi u organizaciji samog Festivala (opere, koncerti, drame…), posjetiteljima omogućuje besplatne projekcije poznatih klasičnih djela na otvorenom, na glavnom salzburškom trgu.

>>>Siemens obilježio 20 godina suradnje s FER-om

No Siemens je s Festivalom ipak u prvom redu povezan svojom tehnologijom iza scena triju kazališnih dvorana u kojima svakog ljeta oko 270 tisuća posjetitelja plati ulaznicu po cijeni od pet do 450 eura očekujući nezaboravan doživljaj. Siemensova tehnologija omogućuje im da u vrhunskim umjetničkim izvedbama uživaju u savršeno izbalansiranoj temperaturi i vlažnosti u gledalištu, pod nadzorom vatrogasnog sustava te uz najsuvremeniju digitalnu tehnologiju zvuka.

Siemens se može pohvaliti i (posebno dizajniranom za salzburški Festival) konzolom za upravljanje pozornicom, koja voditelju scene, kazališnoj publici poznatijem kao inspicijentu, omogućuje potpuni nadzor nad svime što se događa na pozornici i iza nje. Inspicijent s pomoću konzole poziva glumce na pozornicu, daje svjetlosne signale, nadzire radnju… U slučaju potrebe putem konzole može kontaktirati i s osobljem hitne službe.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

17. travanj 2024 04:39