Aktualno
StoryEditor

Siemens ograničava obujam poslovanja u Iranu

24. Kolovoz 2018.

Njemački industrijski div Siemens objavio je u petak da će ograničiti obujam poslovanja u Iranu nakon je SAD toj zemlji ponovno uveo gospodarske sankcije.

Iz Siemensa su izvijestili da će poduzeti odgovarjauće mjere kako bi "uskladili naše poslovne aktivnosti u Iranu s promjenom multilateralne situacije”.

Ističu da će i dalje voditi računa o tome da njihovi poslovi budu u skladu sa svim ograničenjima izvoza i propisima, „uključujući i sekundarne američke sankcije”.

Početom kolovoza američki predsjednik Donald Trump uveo je Iranu nove kaznene mjera nakon što se Washington povukao iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu, utanačenog za mandata bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame.

>>> Iran pokreće postupak protiv SAD-a pred najvišim UN-ovim sudom

Trump optužuje Teheran da financira teroriste.

Američki ambasador u Njemačkoj Richard Grenell izrazio je zadovoljstvo Siemensovom najavom u objavi na Twitteru uz hashtag "#sanctionsareworking”.

Mnoge kompanije strahuju od američkih kazni u slučaju da nastave poslovati s Iranom. Tako je njemački proizvođač automobila Daimler obustavio planove o poslovima u toj zemlji a velike banke uskraćuju financiranje iranskim tvrtkama.

25. travanj 2024 10:29