Aktualno
StoryEditor

Sindikati i udruga branitelja: Ina obustavlja isporuku plina Petrokemiji

17. Siječanj 2018.

Iz Sindikata EKN Petrokemije, Sindikata DEMOS-HUS Petrokemije i Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije priopćili su u srijedu kako su neslužbeno saznali da od četvrtka, 18. siječnja, u 6 sati Ina obustavlja isporuku plina Petrokemiji.

>>>Petrokemija omogućila investicijskim ulagačima dodatni rok za dubinsko snimanje

Ocjenjuju da se, ako je ta informacija točna, radi o nekorektnom i nepotrebnom potezu Ine koji, za sada, ne ugrožava proizvodnju u Petrokemiji, jer Ina nije jedini dobavljač plina za kutinsku tvornicu, niti će ih zaustaviti u nastojanjima osiguravanja dovoljnih količina mineralnih gnojiva za predstojeću poljoprivrednu sezonu.

>>>Azoty i Borealis odustali od ponude za dokapitalizaciju Petrokemije

To bi moglo ozbiljno ugroziti proces dokapitalizacije Petrokemije, koji smo aktivno podupirali, upozoravaju sindikalci i branitelji. Stoga je vrlo upitna vjerodostojnost prijašnjih izjava iz Ine o njihovoj navodnoj zainteresiranosti za sudjelovanjem u dokapitalizaciji.

Sindikati i branitelji Petrokemije poručuju kako će, ovisno o razvoju događaja, u idućih dan ili dva odlučiti o eventualnom pokretanju aktivnosti kojima će nastojati zaštititi proizvodnju i očuvati tvrtku od iznimnog značaja za hrvatsko gospodarstvo.

>>>Zastoj proizvodnje u Petrokemiji

Neslužbeno se doznaje da je u tijeku izvanredna sjednica Nadzornog odbora Petrokemije.

20. travanj 2024 04:31