Aktualno
StoryEditor

Sindikati protiv imenovanja Frane Barbarića za predsjednika Uprave HEP-a

22. Prosinac 2017.

Hrvatski elektrogopodarski sindikat, Nezavisni sindikat radnika HEP-a- i Sindikat TEHNOS priopćili su u petak da nisu suglasni s predloženim imenovanjem Frane Barbarića za predsjednika Uprave HEP-a.

Predstavnici sindikata očekuju od Vlade da na najodgovorniju poziciju u HEP-u predloži osobu dokazane stručnosti, a smatraju da bi to morala biti osoba tehničke struke.

Barbarić je u vrijeme kompromitirane Uprave na čelu s Ivanom Mravkom obnašao visoku funkciju direktora Direkcije za opće, pravne i kadrovske poslove te je pokazao zastrašujuću netrpeljivost prema sindikatima, tvrdi se u  priopćenju.

>>> Frane Barbarić predložen za predsjednika Uprave HEP-a

"Progonio je odvjetnika koji zastupa radnike podnošenjem lažne prijave protiv njega, a u tom postupku se lažno predstavljao kako predstavnik radnika. U doba dok je obnašao tu funkciju suradnja sa sindikatima nije postojala, stoga izražavamo bojazan da neće biti uspostavljena nužna i zakonom propisana suradnja, a što je za tako veliko trgovačko društvo nedopustivo", poručuju sindikati.

Vlada je u četvrtak predložila Nadzornom odboru HEP-a imenovanje Barbarića za predsjednika Uprave. Prijedlog imenovanja obavljen je temeljem javnog natječaja, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, priopćeno je sa zatvorenog dijela Vladine sjednice.

25. travanj 2024 23:46