Aktualno
StoryEditor

Širi se epidemija povećanja plaća, na redu su trgovci JYSK-a s povišicom od 11 posto

07. Ožujak 2019.

Sredinom veljače Hrvatsku je zapljusnuo val povećanja plaća, a međunarodni maloprodajni lanac JYSK u ožujku nastavlja taj niz najavom kako će svojim zaposlenicima u hrvatskim trgovinama povećati plaće u prosjeku za 11 posto, a za to će na godišnjoj razini izdvojiti 1,8 milijuna kuna. Nastavak je to prošlogodišnjeg pozitivnog trenda povećanja plaća u JYSK trgovinama koji je bio prosječno 8 posto.

Povećanje će se odraziti na plaćama za čak 73 posto zaposlenih u JYSK trgovinama diljem zemlje, pri čemu najveći postotak povećanja iznosi 25 posto. Najveći porast odrazit će se na plaće zaposlenika s najnižim primanjima.

- Zaposlenici su nam na prvom mjestu, a njihovo zadovoljstvo važno je za dugoročni poslovni uspjeh. Povezanost i lojalnost naših zaposlenika oduvijek je bila jaka. To je vrijednost JYSK-a koju želimo nastaviti graditi kroz ovako pozitivne pomake - izjavila je Jadranka Čulo Petrovčić, voditeljica ljudskih potencijala u JYSK Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija.

JYSK u Hrvatskoj u 42 trgovine zapošljava ukupno 356 ljudi. JYSK navodi kako uz božićnicu, regres i dodatne bonuse, svojim radnicima redovito osigurava i brojne mogućnosti za osobni rast te za razvoj karijere.

15. travanj 2024 17:23