05. ožujak 2019.

Škoro se ne zaustavlja: Glazbenik, poduzetnik, a odsad i predavač na Sveučilištu Sjever

Glazbenik o čijem smo poslovnom usmjerenju nedavno pisali, Miroslav Škoro, svom je životopisu pridodao još jednu stavku - predavat će na diplomskom studiju ekonomije na Sveučilištu Sjever. Jedna od najobrazovanijih osoba na hrvatskoga glazbenoj sceni tako je postala suradnik na kolegiju Uvod u ekonomiju.

[caption id="attachment_377338" align="alignright" width="118"] Miroslav Škoro[/caption]

- Velika mi je čast što sam dobio ovu priliku i zahvaljujem Sveučilištu Sjever na pozivu. Obrazujući se cijeli život u različitim školama, u raznim zemljama, pa i kontinentima, zaključio sam da je naš sustav obrazovanja počesto postavljen na način koji je pomalo neobičan i staromodan. Mnogo je teoretiziranja i učenja napamet, a premalo prakse i usvajanja znanja s razumijevanjem. Za mene je neuspjeh učenika poraz učitelja. Iako se nisam školovao do razine na kojoj sam sada želeći raditi u obrazovnom sustavu, mislim da svojim iskustvom i usvojenim znanjima i vještinama mogu pomoći budućim učenicima da napuste školske klupe s usvojenim praktičnim i aplikabilnim znanjima – istaknuo je Škoro koji trenutačno ima pune ruke posla jer uz brojne obaveze nastupa i u HTV-ovu showu „Zvijezde pjevaju“ kao jedan od članova žirija.

Na Sveučilištu Sjever ne kriju zadovoljstvo što će njihovi studenti imati mogućnost iz prve ruke učiti od iskusnoga glazbenika, koji godinama vodi i uspješnu poslovnu karijeru - od generalnog direktora izdavačkih kuća do konzula Republike Hrvatske, a u novije vrijeme i vinara.

[caption id="attachment_377337" align="alignright" width="155"] Ante Rončević[/caption]

- Sveučilište Sjever se ubrzano razvija. Uvedeni su novi studijski programi u različitim područjima znanosti. Na Odjelu za ekonomiju, uz preddiplomski stručni studij Poslovne ekonomije sa smjerovima Međunarodna trgovina i Turizam, pokrenuli smo ove godine specijalistički poslijediplomski studij Poduzetništvo i EU fondovi. Cijeneći iznimno profesionalno, tako i znanstveno iskustvo dr. sc. Miroslava Škore – u umjetnosti, poduzetništvu i industriji zabave te specifičan istraživački interes u području prava intelektualnog vlasništva, što je u globaliziranom svijetu temelj rasta gospodarstva, uvjereni smo da će dr. sc. Miroslav Škoro obogatiti Odjel za ekonomiju te bogata iskustva i znanja dugo prenositi generacijama studenata na Sveučilištu Sjever – istaknuo je izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever, gdje upravo traju upisi na diplomske studije Poslovna ekonomija i Odnosi s javnostima u Sveučilišnom centru Varaždin.

Dodao je kako će u novoj ekonomiji preživjeti samo oni koji budu znali ostati ukorak s novim tehnološkim, društvenim i ekonomskim trendovima i koji će tome znati prilagoditi svoje poslovanje, a upravo zato na Sveučilištu Sjever diplomski studiji prilagođeni su zahtjevima stalnog usavršavanja i cjeloživotnog učenja koje pred nas postavlja 21. stoljeće.