Korona i biznis
25. travanj 2018.

Skupština Apartmana Medena odlučuje o povlačenju dionica sa Zagrebačke burze

Glavna skupština Apartmana Medena sazvana je za 18. lipnja, a dioničari bi na njoj trebali odlučiti i o povlačenju dionica te tvrtke sa Zagrebačke burze.

Apartmani Medena u većinskom su vlasništvu Kermas energije, tvrtke u vlasništvu poduzetnika Danka Končara, koja drži 89,6 posto dionica hotelske tvrtke iz Segeta Donjeg.

>>>Sindikalno ‘piće dobrodošlice’ Končaru

Kermas energija je početkom prosinca prošle godine od Kapitalnog fonda, u vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na javnoj dražbi kupila 527.560 dionica odnosno 68,93 posto dionica Apartmana Medena, a početkom ove godine objavila je ponudu za preuzimanje preostalih dionica. U toj je ponudi za dionicu bilo ponuđeno 100 kuna, a ponudu su prihvatila 62 dioničara od kojih je Kermas energija kupila 157.095 dionica ili 20,52 posto dionica. Tako nakon ponude za preuzimanje Kermas energija, u čijem je većinskom vlasništvu i Hotel Medena, drži ukupno 685.762 dionice ili 89,6 posto dionica Apartmana Medena.

>>>Danko Končar dobio odobrenje za preuzimanje Apartmana Medena

Glavnoj skupštini predloženo je da se svih 765.376 redovnih dionica Apartmana Medena povuče iz uvrštenja na uređenom tržištu Zagrebačke burze, a od dioničara koji glasuju protiv te odluke dionice bi se otkupile uz pravičnu naknadu. Pravičnom naknadom smatra se prosječna cijena ostvarena na Zagrebačkoj burzi, izračunata kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca prije objave poziva za skupštinu, a ako se u ta tri mjeseca njima trgovalo manje od trećine trgovinskih dana utvrđuje se elaboratom o procjeni vrijednosti dionica, revidiranim od neovisnog ovlaštenog revizora.

>>>Miletić: Naš zahtjev Končaru je sačuvati Uljanik i radna mjesta

Dioničarima će na glavnoj skupštini uz ostalo biti podnijeto i izviješće Uprave o stanju i poslovanju Apartmana Medena u prošloj godini, kao i financijska izvješća za prošlu godinu.

Skupštini je predloženo i da se prošlogodišnja dobit u iznosu od 834 tisuće kuna rasporedi za pokriće gubitaka iz prethodnih godina.