Korona i biznis
13. ožujak 2018.

Slikarski radovi ‘djece suncokreta‘ zasjat će na zidovima i štafelajima u Udruzi za sindrom Down

Povodom Međunarodnog dana osoba s Downovim sindromom, Udruga za sindrom Down Zagreb organizira izložba ‘Srce suncokreta‘ čiji su autori djeca s Downovim sindromom, koju od milja nazivamo djeca suncokreti jer zrače ljubavlju i veseljem.

Svi zaljubljenici u slikarske radove moći će postati i ponosni vlasnici istih

Radove štićenika Udruge za sindrom Down Zagreb mogu se razgledati u prostoru Udruge tijekom cijelog tjedna od 19. do 23. ožujka, svakim danom od 12 do 19 sati. Svi zaljubljenici u slikarske radove moći će postati i ponosni vlasnici istih uz minimalnu donaciju od 350 kuna. Udruga će prikupljeni novac koristiti za potrebe raznih aktivnosti, poput radionica, rehabilitacija i terapija osoba s Downovim sidromom te edukacija i predavanja za roditelje i stručnjake kako bi ih osnažili te educirali.

Kreativni radovi djece suncokreta nastali su tijekom suradnje sa Zvijezdom, prvom hrvatskom tvornicom ulja, jer je upravo suncokret biljka iz čijeg srca nastaju Zvijezdini proizvodi. Zvijezda već treću godinu zaredom djeci s Downovim sindromom pruža priliku da svojim slikarskim umijećem aktivno sudjeluju u stvaranju limitiranog izdanja etikete Zvijezdinog suncokretovog ulja. Kreativni rad koji će zasjati na novoj etiketi Zvijezdinog suncokretovog ulja bit će predstavljen na Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom, 21. ožujka.

Izložba ‘Srce suncokreta‘ čiji su autori djeca s Downovim sindromom, koju od milja nazivamo djeca suncokreti jer zrače ljubavlju i veseljem.

Tjedan kada se održava izložba, ujedno tjedan otvorenih vrata Udruge povodom kojeg će se održati niz likovnih, glazbenih, sportskih i kreativnih radionica te igraonica za djecu, edukacije za roditelje i stručnjake, prezentacije, kao i izložbu slika djece suncokreta.

Završna svečanost održati će se u subotu, 24. ožujka, prigodnim piknikom na livadi pored Udruge na koji su svi dobrodošli. Toga dana održat će se i svečano otvaranje ureda Udruge za sindrom Down Zagreb koja je nakon dugogodišnjeg rada dobila svoj prostor.

Pronađite vremena za posebnu izložbu ‘Srce suncokreta‘ jer ćete time djeci s Downovim sindromom uveličati tjedan otvorenih vrata i pronaći jedinstveni ukras za svoj dom.