• Pratite nas na:
02. rujan 2019.

Smartek postao Framos Technologies, promjene u Alci, Super sportu, Colasu…

SMARTEK iz Čakovca promijenio je vlasnika i naziv. Preuzeo ga je izravno FRAMOS, od svog MOS HOLDINGA, i SMARTEKU promijenio ime u FRAMOS TECHNOLOGIES. Tvrtka se bavi visokotehnološkim rješenjima u području obrade vizualnih informacija u industriji. Također, Jens Kellermann nije više direktor, pa je jedini direktor ostao Damir Dolar, koji ima važnu poziciju u sklopu njemačke kompanije s uredima u Velikoj Britaniji, Italiji, Francuskoj, Kanadi, Rusiji i Izraelu.

Dosadašnji direktor COLASA HRVATSKA Siniša Košćak postao je predsjednik Uprave, novi član je Goran Tuđan, a prokura je dodijeljena Tomislavu Mišaku i Romani Petričević. István Sokorai novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Aureliena Coursona. Nekadašnja CESTA VARAŽDIN od 2007. je u vlasništvu grupacije COLAS, pod čijim imenom posluje od 2013. Ovaj graditelj cesta i proizvođač asfaltnih i bitumenskih proizvoda u Hrvatskoj zapošljava 285 ljudi, lani je ostvario 262 milijuna kuna prihoda i iskazao 6,5 milijuna kuna dobiti.

Vinko Štefanić prenio je na sebe vlasništvo tvrtke FUSIO iz Buića (Poreč) sa tvrtke BISTRO, koja je u lipnju izbrisana iz Sudskog registra, a također je bila u Štefanićevom vlasništvu. Fusio se bavi projektiranjem, opremanjem, proizvodnjom i servisiranjem ugostiteljske opreme za vodeće domaće turističke tvrtke i strane investitore. Nastao je spajanjem sestrinskih tvrtki Istraplin i Euroinox, ima 65 zaposlenih, a lani je ostvario 64,43 milijuna kuna prihoda i iskazao3,45 milijuna kuna dobiti.

Tvrtka FEMIS iz Posušja (BiH) preuzela je vlasništvo I. G. ARMATURE iz Imotskog od Ljube Grizelja, kojeg je na direktorskoj poziciji zamijenio Mladen Oreč.

Biljani Lovrečić dodijeljena je prokura tvrtke ALCA ZAGREB. Ovaj distributer robe široke potrošnje u vlasništvu Michaela Rolanda Markote i Slobodana Markote lani je imala prihode od 946 milijuna kuna, ali i gubitak od 71 milijun kuna, koji je posljedica slučaja Agrokor.

Hrvoje Dajak novi je član NO-a društva za upravljanje OMF-ovima PBZ CROATIA OSIGURANJE.

Marek Doseděl, novi je predsjednik NO-a kladionice SUPER SPORT umjesto Váňe Radeka, a Radka Blažková nova je članica NO-a umjesto Jakuba Sokola.

Alexandru Popescu nije više direktor u PHILIPSU iz Zagreba, ali su ostala još dvojica, Miroslav Šaban i Aurelian Antohi.

Omar Salame Carvajal zamijenio je Miljenka Preložnjaka na direkotrskoj poziciji u PACIFIC FRUIT LIMITEDU i pridružio se direktoru Jorgeu Luisu Aguirreu Maciasu.

Anita Brkanić Debelić nova je, treća članica Uprave METROOVE tvrke METRO NEKRETNINE, u kojoj su još Thierry Richard Antoine Guillon-Verne (predsjednik Uprave) i Rainer Tigges.