Aktualno
StoryEditor

Socijalno najugroženiji Vukovarci dobit će 250 kuna uskrsnice

23. Ožujak 2018.

U povodu najvećega kršćanskoga blagdana Uskrsa, grad Vukovar će isplatiti jednokratnu novčanu pomoć, tzv. uskrsnicu, korisnicima prava na naknadu za stanovanje sa socijalnim statusom, a svaki korisnik dobit će po 250 kuna, najavio je u četvrtak na konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

- Pomoć će dobiti 265 korisnika temeljem gradske odluke o socijalnoj skrbi, a za tu svrhu osigurano je iz gradskog proračuna ukupno 66.250 kuna, rekao je Penava, te dodao da će pomoć povodom Uskrsa dobiti i korisnici Pučke kuhinje kao jedna od socijalno najugroženiji skupina među vukovarskom populacijom.

>>>Prvi dan isplate uskrsnica za sisačke umirovljenike i nezaposlene

Za 90 korisnika Pučke kuhinje osigurano je 90 paketa od koji svaki sadrži različite prigodne proizvode ukupne vrijednosti 180 kuna, pa se time za ovu mjeru pomoći iz gradskog proračuna izdvaja 16.184 kune.

- Na tragu socijalno osjetljive politike prema sugrađanima u potrebi koji si ne mogu priuštiti blagdanski ručak, a u želji da im blagdane učinimo što toplijim i ljepšim i ove godine najpotrebitije darivamo uskrsnicama ili poklon paketima, rekao je Penava te uputio najljepše želje svim Vukovarcima povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa. Grad Vukovar za mjere iz područja socijalne skrbi na godišnjoj razini izdvaja oko 15 milijuna kuna.

14. travanj 2024 09:11