Aktualno
StoryEditor

Sokol Marić: Vjerovnici prihvatili otpis 42 posto potraživanja u predstečajnoj nagodbi

21. Veljača 2019.

Vjerovnici Sokol Marića prihvatili su plan restrukturiranja. Na ročištu održanom na Trgovačkom sudu u Zagrebu, vjerovnici su u četvrtak većinom glasova prihvatili plan.

U prvoj skupini vjerovnika (banke) od njih ukupno sedam, pet je bilo ZA. Utvrđene tražbine su bile ukupno 138,1 milijun kuna. Prema planu restrukturiranja, vjerovnici s osnova tražbina i uvjetnih tražbina iz ugovora o kreditu – predlaže se otpis 42% potraživanja.

U drugoj skupini (ostali financijski vjerovnici), od njih pet tri je prihvatilo plan restrukturiranja koji predlaže potpuno namirenje financijskih obveza.

U trećoj skupini vjerovnika, kojih je ukupno 172, , njih 155 je prihvatilo plan kojim se predlaže otpis 40 posto potraživanja. 

U četvrtoj skupini vjerovnika, oba su prihvatila plan restrukturiranja. Riječ je o obvezama po jamstvima, a u slučaju neispunjenja obveze od strane glavnog dužnika, vjerovnicima uvjetnih tražbina dužnik se obvezuje namiriti tražbine utvrđene u predstečajnom postupku sukladno pojedinačnim ugovorima iz kojih te tražbine proizlaze.

U predstečaj je Sokol Marić, prema nacrtu nagodbe, dospio zbog izloženosti prema Agrokoru koja ga je koštala oko 142 milijuna kuna zasad nenaplaćenih potraživanja.

Pročitajte odluku Suda.

Pogledajte plan restrukturiranja Sokol Marića.

24. travanj 2024 00:37